Bolu Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Bolu Belediye Meclisi Aralık Ayı 1. Oturumu canlı yayınlanırken, toplantıda imar tadilat başvuruları ile Birim Müdürlüklerinden gelen konular görüşülerek karara bağlandı.

Haber: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşen ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantı açılış-yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda ikinci gündem maddesi olan İmar Tadilat başvurularının görüşülmesi birliği ile kabul edilirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Belediyesi Aralık Ayı meclis toplantısının 1. oturumda 31 Mart Yerel Seçimlerinden kısa bir süre önce belediyenin arşivinde çıkan yangın ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“HANGİ BELGELERİNİN YANDIĞINI NET TESPİT EDEMİYORUZ”

Başkan Özcan açıklamasında Arşiv yangınının kasıtlı olmadığını ama hangi belgelerin yandığını net belirleyemediklerini ifade ederek; “Arşiv yangını ile ilgili idari bir soruşturma açtık. Ancak savcılığın bir takipsizlik kararı vardı. O takipsizlik kararından farklı bir sonuca ulaşamadık. Seçim öncesinde de bunu söylemiştim. Ancak arşiv yangının kasıtlı çıkartılmadığı ortaya çıkıyor ama orada hangi belgelerinin yandığını net tespit edemiyoruz. Bunlar görsel ortama aktarıldığı için şu ana kadar müfettişin bizden istediği geriye dönük 5 yıl ile ilgili evraklarda yanmış olan veya tedarik edemeyeceğimiz bir evrak yok. Bu 5 yıl önceden var mıydı bunu da bilmiyorum. Bunu zamanla göreceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim