(Haber Merkezi) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Büyükcami ve Tabaklar Mahallelerine inşa edilecek çevre dostu katlı 2 otopark ile park sorunlarına kalıcı çözüm üretileceğini duyurdu. Kendi elektriğini kendi üretecek otoparklarda ayrıca elektrikli araç şarj istasyonları da hizmet verecek.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yeni döneme ilişkin projelerinden bir diğeri de “çevre dostu katlı otopark” projeleri olacak.

2 BÖLGEYE OTOPARK GELİYOR

Büyükcami ve Tabaklar Mahallelerinde 2 adet katlı otopark inşa edilecek. Otoparklar bölgelerdeki park sorununa kalıcı çözüm üretmesinin yanı sıra, kendi elektriğini üreten ve elektrikli şarj istasyonlarını da çatısı altında barındıran çok yönlü çevre dostu bir proje olacak.

Büyükcami Mahallesi Katlı Otopark projesi 16 bin m2 kapalı inşaat alanına sahip olacak ve bodrum dâhil 7 kat + çatı kattan oluşacak. Tabaklar Mahallesi Katlı Otopark Projesi ise 3 bin 440 m2 kapalı inşaat alanı ve bodrum dahil 4 kat + teras kat olarak planlandı.  Yeni katlı otoparklar toplamda 1037 araç kapasitesiyle hizmet verecek.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN ŞARJ İSTASYONLARI

Katlı otoparklara ayrıca elektrikli araç şarj istasyonları kurulacak. Elektrikli araç sahipleri kurulacak şarj istasyonlarında araçlarını şarj edebilecekler. Otoparkların elektrik ihtiyacı ise çatıya yerleştirilen güneş enerji panellerinden elde edilecek.

Editör: Servet GÖKÇEK