CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için karar verdi. Tanju Özcan, partiden ihraç edildi. Özcan, YDK'nın böyle bir karar vermeye yetkisinin olmadığını, yargı yoluna gideceğini söyledi.

Haber Merkezi

'Değişim' talebiyle Bolu'dan Ankara’ya yürüyen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapan Tanju Özcan hakkında CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararını verdi. Özcan CHP’den ihraç edildi.

"Yargı yoluna gideceğim"

Tanju Özcan, yargı yoluna gideceğini dile getirdi. Özcan, "Burası Bay Kemal’in partisi değil, Atatürk’ün partisi, partide kalabilmek için mücadele vereceğiz" dedi.

YDK'nın bu kararı vermeye hukuken yetkisini olmadığını ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Ama genel başkan her kurultayda anahtar liste suretiyle YDK üyelerini kendisi belirliyor. YDK’daki arkadaşlarımız Kılıçdaroğlu’nun baskısına boyun eğmiş. Hukuki karar vermediler, siyasi baskıya boyun eğdiler. Ayrıca bir önceki kurultayın üzerinden üç yıllık süre doldu. YDK’nın bu kararı vermeye hukuken yetkisi de yoktu. Partide kalmak için mücadele vereceğiz. Yargı yoluna gideceğim.”

Bağımsız olarak devam edeceğini söylemişti

Bolu’dan 3 Temmuz’da başlattığı “Adalet ve Değişim” yürüyüşünü 12 Temmuz’da CHP Genel Merkezi önünde tamamlayan Özcan, burada yaptığı açıklamada partiden atılması halinde yoluna bağımsız olarak devam edeceğini söylemişti.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ