Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Karadere sularının Ekim ayı itibariyle Bolu’ya verilmeye başlandığını söyleyerek, “Şuanda şehre 430 litre/saniye su veriyoruz. Ama bunun ancak 100 litre/ saniyesi Karadere’den geliyor. Belki 3 ay kadar Karadere suları bize tek başına yetebilir.” dedi.

 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Salıbeyler Mahallesi’ndeki Bolu Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Burada görevlilerden çalışmalar hakkında bilgiler alan ve tesisleri gezen Özcan, Karadere suları hakkında da konuştu.

“HEM GÖLKÖY’DEN HEM KARADERE’DEN SU GELİYOR”

Bolu halkının merakla beklediği Karadere sularının Ekim ayı sonu itibariyle şehre verilmeye başlandığını belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bugün hem vatandaşlarımıza İçme Suyu Arıtma Tesisimizi gösterelim istedik, hem de uzun süredir sorulan bir sor var: Karadere suları ne zaman şehre verilecek? Karadere suları aslında Ekim sonundan itibaren Bolu’ya veriliyor. Şuanda gördüğünüz yere hem gölden hem de Karadere’den su geliyor. Şehre şuanda 430 litre/saniye su veriyoruz. Ama bunun ancak 100 litre/ saniyesi Karadere’den geliyor. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında bunun artmasını bekliyoruz. Belki 3 ay kadar Karadere suları bize tek başına yetebilir. Şuanda gölden ve Karadere’den gelen sular tesisimizde arıtılarak Ekim ayından beri şehrimize veriliyor.” diye konuştu.

“ARITMA TESİSİ İLE İLGİLİ KAPASİTE ÇALIŞMASINA GİDECEĞİZ”

İncelemelerde bulunduğu mevcut İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili de değerlendirme yapan Özcan, yeni bir çalışmadan bahsederek, “Burayla ilgili kapasite çalışmasına gideceğiz. Arkadaşlarımızın geçmişte bir çalışması var. 650 litre/saniye yani 250 bin nüfusa yetecek kadar şuanda bu tesis bize yeterli. Ancak dediğim gibi Karadere suları bizim hesaplarımıza göre yılda tek başına sadece 3 aya yetecek kadar Bolu’nun suyunu karşılayabilecek durumda. Biz, yeni kaynaklar bulamadığımız takdirde veya Çele Barajı yapılmadığı sürece her zaman Gölköy suyuna muhtaç kalmaya devam edeceğiz.”  ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim