Kesin ihraç istemiyle CHP Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 20 Temmuz (bugün) vermesi gereken savunmayı vermediği öğrenildi. 

HABER: EBRU BUKET EKE

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Genel Seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı paylaşımlardan dolayı kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edildi. Geçtiğimiz hafta, CHP Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, ‘kesin ihraç’ talebi görüşüldü. Toplantıda Tanju Özcan hakkında tedbir kararının devamına karar verilirken, 20 Temmuz Perşembe (bugün) savunma yapması Başkan Özcan’a tebliğ edildi.

Ancak iddiaya göre Başkan Özcan’ın, aldığı raporu gerekçe göstererek Yüksek Disiplin Kurulu toplantısına katılmadığı ve sözlü ya da yazılı savunma yapmadığı belirtildi.

YÜRÜYEREK TEPKİ GÖSTERDİ

Başkan Özcan, seçimlerin üst üste kaybedilmesinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sorumlu tutarak yer yer sert çıkışlar yaptı, çareyi en son Ankara’ya yürümekte buldu.  “Adalet ve Değişim” sloganlı yürüyüşüne 3 Temmuz’da başlayan Özcan, 10 günün ardından 12 Temmuz’da Ankara’ya ulaştı. CHP Genel Merkezi önünde konuşma yapan Özcan, Kılıçdaroğlu’na ithafen "Koltuk meraklısı Bay Kemal'i göndermenin zamanı geldi. Sen madem bu kadar çok koltuk seviyorsun. Bak koltuk sevdalısı Kemal Kılıçdaroğlu, ben sana koltuk getirdim. Şimdi in o koltuktan, al bu koltuğu git evinde otur, torunlarını sev" diyerek koltuk fırlattı.

ÇIKACAK KARAR MERAK EDİLİYOR

YDK, Tanju Özcan’ın tedbirli ihraç istemi kararını bozmadı. Savunma vermeden önce "19 Temmuz’da istifa edebilirim. Eğer edersem, bundan sonra bağımsız olarak yoluma devam edeceğim.” dedi ancak Özcan istifa da etmedi. Bunun üzerine ihracına kesin gözüyle bakılan Özcan hakkında ne karar verileceği merak konusu oldu.

Editör: Ebru Buket EKE