(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye sınırları içerisinde ilan edilen yasa ilişkin, “Olumlu geri dönüşler oldu. ‘Yanlış bir karar’ diyen varsa çıksın söylesin” dedi.

Kuzey Irak’ta, gerçekleştirilen operasyonlar sırasında 12 askerimizin şehit olmasının ardından, Bolu Belediyesi sınırları içerisinde 7 günlük yas ilan edildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yas kapsamında yılbaşı için planlanan konserin de iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca, 7 gün boyunca tüm eğlencelerin yasaklandığı belirtildi.

“ESNAFIMIZ, VATANDAŞLARIMIZ MEMNUNİYETLERİNİ PAYLAŞTILAR”

Başkan Özcan, Köroğlu TV mikrofonuna, 25 Aralık’ta ilan edilen 7 günlük yasa ilişkin konuştu. Geri dönüşlerin olumlu olduğunu belirterek, “Olumlu geri dönüşler oldu. Yani insanlarımız böyle tepkilerin konulmasından dolayı mutlu. Çünkü oradaki şehit ailelerini, 12 şehit diyoruz ama 12 eve adeta ateş düştü. Biz eğlence mekânlarını kapatmadık. Sadece canlı müzik yapılmasını, böyle coşkulu eğlenceler yapılmasını bu evlerde yangın varken, istemedik. Bu konuda da gerek esnafımız, gerekse vatandaşlarımız memnuniyetlerini bizimle paylaştılar” dedi.

“YANLIŞ BİR KARAR DİYEN ÇIKSIN SÖYLESİN”

Özcan, belediye başkanının yas ilan yetkisinin olmadığı yönündeki söylemlere ilişkin de “Yetkisi var mıydı, yok muydu? Yas ilan ettik. Buna karşı çıkan varsa söylesin. ‘Ben bu yas kararına itiraz ediyorum’, ‘yanlış bir karar’ diyen varsa çıksın söylesin. Kanunun yasaklamadığı bir konuda şehrin yöneticisi belediye başkanının yetkisi ve sorumluluğu var. Ben de bu yetkiyi kullandım. Halk adına kullandım” diye cevap verdi.

Editör: Oğuzhan EKE