(Haber: Oğuzhan Eke) - Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında vatandaşlara seslenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “4-5 yıl içerisinde 14’üncü Cumhurbaşkanı seçimleri de var. Bir de Bolu’dan Cumhurbaşkanı çıkaracağız. Var mısınız?” dedi.

Bolu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı coşkuyla kutlandı. Demokrasi Meydanı’nda Oğuzhan Koç konseri gerçekleştirildi. Konserde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kısa bir konuşma yaparak net mesajlar verdi.

“BENİM GİBİ ATATÜRKÇÜ BİR KARDEŞİME BIRAKACAĞIM”

Özcan, 5 yıl sonraki seçimlere aday olmayacağının mesajını vererek, “Göreve geldik,  Bolu’yu renkli bir şehir haline getirmeye çalıştık. Sanatla ve sanatçıyla buluşturmaya çalıştık. Şuna emin olun önümüzdeki 5 yıl, Bolu sanatın ve sanatçının başkenti olacak. Size söz veriyorum. Bir abiniz olarak, bir kardeşiniz olarak. Sanatçıyı hakir gören, sanatı hakir gören, böyle mitinglere karşı gerici zihniyeti temsil edenlere bu belediyeyi asla teslim etmeyeceğim. Ve yine şunun sözünü veriyorum. 5 yıl sonra bu görevi, benim gibi Atatürkçü, gerçek Kuva-i Milliyeci, Atatürk devrimlerine sonuna kadar inanan bir kardeşime bırakacağım” dedi.

“EN AZ 2 VEYA 3 SANATÇI BOLU’DAN ÇIKACAK”

Bolu’da sanatı ve sanatçıyı destekleyeceklerinin altını çizerek, “Şunu da göreceksiniz, sanatçıya destek nasıl verilirmiş. Oğuzhan Koç kardeşim şahit olsun, önümüzdeki dönem, 5 yıl içerisinde Türkiye’ye mâl olmuş, en az 2 veya 3 sanatçı Bolu’dan çıkacak. Destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“14’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİ DE VAR”

Özcan, gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair de “Bolu’nun plakası 14 biliyorsunuz. 4-5 yıl içerisinde 14’üncü Cumhurbaşkanı seçimleri de var. Bir de Bolu’dan Cumhurbaşkanı çıkaracağız. Var mısınız?” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE