Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, karla mücadele hakkında açıklama yaparak, “Arkadaşlar, sabahın beşinden itibaren çalışıyor. Greyder, kepçe şoförleri gece uyumadı. Biz sabaha kadar çalışacağız” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu, Cuma gününden itibaren yoğun kar yağışının etkisinde kaldı. Kent merkezinde yer yer kar kalınlığı 50 santimetreye yaklaşırken, bazı sokak ve caddelerin ulaşıma kapandığı ya da ulaşımda aksamalar yaşandığı belirtildi. Ulaşımla ilgili dile getirilen şikâyetler üzerine Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, basın mensuplarına açıklama yaptı.

“ARKADAŞLAR, SABAHIN BEŞİNDEN İTİBAREN ÇALIŞIYOR”

Yemek molası sebebiyle bir araya gelen karla mücadele ekiplerini de kamuoyuna gösteren Başkan Yardımcısı Özdemir, çalışanlara haksızlık yapıldığını belirterek, “Hafta sonu çok güzel bir kar yağışıyla uyandık. Bu kadar bize eziyet değil, bizi sevindiriyor, mutlu ediyor. Çünkü Bolu ilkbaharıyla, sonbaharıyla, özellikle de kışıyla çok güzel. Biz bu kar yağışından mutluluk duyuyoruz. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Fakat bu her yıl olduğu bu yıl da kar yağışıyla birlikte haksız eleştiriler var. Özellikle bazı siyasiler, ben onlar siyasi demek istiyorum. Evinde kahvesini çayını yudumlarken, camdan dışarıya bakıyor, ‘yollar açılmamış’ diyor. Ama ben özellikle ekipleri görmenizi istedim. Bu arkadaşlara haksızlık yapıldığını göstermek için size gösterdim. Çünkü bu arkadaşlar, sabahın beşinden itibaren çalışıyor” dedi.

“GREYDER SAHİBİ OLAN VARSA BANA ULAŞABİLİR”

Yürütülen çalışmanın önceki yıllara göre 2-3 kat daha yoğun olduğuna dikkat çeken Özdemir, greyder kiraladıklarını dile getirerek, “Hem park ve bahçeler hem temizlik hem fen işlerindeki bütün arkadaşlarımız Cuma gününden itibaren karla mücadele çalışmasını gerçekleştiriyorlar. Meteoroloji Müdürlüğü bizi uyardıktan sonra bütün birimlerimizdeki kepçe ve greyderleri Fen İşlerinin emrine verdik. Kar yağışının başlamasıyla birlikte arkadaşlarımız sahadaydı zaten ve yoğun bir şekilde. İlk defa Bolu Belediyesi şehrimizdeki bütün greyderleri, bütün kepçeleri kiraladı. Yani özel sektörün elindeki kepçe ve greyderleri de kiraladık. Şu anda yok. Ben duyuruda bulunmak istiyorum. Biz ulaşabildiğimiz bütün kepçe, greyder sahiplerine ulaştık, ‘Kepçenizi, greyderinizi kiralar mısınız’ dedik. Eğer bizim bilmediğimiz kepçe ve greyder sahibi olan varsa bana direkt ulaşabilir. Hemen onu da kiralayacağız. Vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

“GREYDER, KEPÇE ŞOFÖRLERİ GECE UYUMADI”

Çalışmaların devam edeceğinin mesajını veren Özdemir, “Bolu Belediyesi ilk günden, ilk saatten itibaren Meteoroloji Müdürlüğünün uyarlarını dikkate alarak, bütün ekipleriyle sahada. Greyder, kepçe şoförleri gece uyumadı, şu an hala çalışıyor. Kar yağması sebebiyle gözleri görmez hala başladı. Dinlendirdik ekiplerimiz biraz, başka ekipler koyduk. Dinlendikten sonra gece sabaha kadar hizmet etmeye devam edecekler. Biz sabaha kadar çalışacağız. Belediyedeki bütün ekiplerimiz şehrimizi temizlemeye çalışacaklar” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim