Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek, bölgenin en büyük organizasyonu Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’na (BATIKAF) katılacak, Türkiye’de savunma ve havacılık alanında dönüşüm yaratan milli teknolojilerin öncüsü BAYKAR’ı ziyaret etti.

Rektör Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz ile birlikte, milli SİHA’ların öncü ismi, milli teknoloji hamlesinin mimarı, değerli sanayici, merhum Özdemir Bayraktar’ın kurduğu BAYKAR Teknoloji’de, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ile görüşme gerçekleştirdi.

Ziyarette; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 25 ve 26 Mart 2022 tarihlerinde, Bolu Valiliği ve BAİBÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın hazırlık süreçleri ve kapsamı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

BAYKAR, DÜNYANIN SAYILI TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNDEN BİRİ

1986 yılından bu yana Türkiye’nin teknolojik olarak bağımsızlaşması amacıyla milli üretimler yapan BAYKAR, otomotiv endüstrisi ile başladığı faaliyetlerini, yeni nesil mühendislerle gökyüzüne taşıyarak, dünyanın sayılı insansız hava aracı üreticilerinden biri haline geldi. Ar-Ge faaliyetleri ile Türk havacılık ve savunma tarihinde ilklere imza atan ve üretimde yüzde 93 yerlilik oranına ulaşan BAYKAR Teknoloji, insansız hava araçları üretiminde en ileri teknolojik sistemleri geliştirmeye devam ediyor.

“VERİMLİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK”

Rektör Alişarlı, değerli sanayici, merhum Özdemir Bayraktar’ın kurduğu milli teknolojinin öncü ismi BAYKAR’da, Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, öğrenci ve mezunları, Üniversite ev sahipliğinde düzenlenecek Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’na katılacak özel sektör firmalarından biri olacak BAYKAR’ın temsilcileriyle buluşmaya davet etti.

Editör: TE Bilisim