Kabine toplantısı sonrası konuşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatilinin 9 güne çıktığını söyledi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Kabine'yi hafta sonu açıkladı. Devir teslim törenlerinin ardından yeni bakanlar göreve başladı.

Yeni Kabine ilk toplantısını bugün yaptı. Toplantı yaklaşık 4 saat 10 dakika sürdü. Ekonomi ve terörle mücadele başlıklarının masaya yatırıldığı toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Yeni dönemde yapılacakları sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İki kelimeye çok dikkat edin; biz bu iki kelimenin, iki kavramın uygulayıcısı olacağız. Bir istikrar, iki güven. İstikrar ve güvenle biz Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz. Bir şeyi daha söylüyorum; Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından, toplumun temel direği olan ailenin sapkın akımlardan korunmasına kadar her türlü adımı atacağız. Anayasa değişikliği teklifimizi milletin takdirine sunacağız. Karadeniz doğalgazı, Gabar petrolü ve Akkuyu'da enerji hamlelerimize devam edeceğiz. Sağlık ve eğitimi son 21 yıldır olduğu gibi listemizin en başında tutacağız. Adalet hizmetlerinin çok hızlı, etkin ve kaliteli bir şekilde sağlanmasına yönelik reformlarımızı artıracağız. Terör örgütleri, zehir tacirlerine, suç çetelerine karşı amansız mücadeleyi kararlıkla yürüteceğiz." dedi.

Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle:

"SIĞINMACILARIN DÖNÜŞLERİNİ TEŞVİK EDECEĞİZ"

"Deprem bölgesindeki şehirlerimizi eskisinden daha canlı hale getireceğiz. Yatırım, ihracat, istihdam ve büyümeden taviz vermeyceğiz. Enflasyonu ve fahiş fiyat sorununu ülkemizin gündeminden çıkarmaya kararlıyız. Enflasyonu daha önce nasıl tek haneye indirdiysek aynısı yine başaracağız. Ülkemize sığınan kardeşlerimizin duasını alarak anavatanlarına dönüşlerini teşvik edeceğiz."

KURBAN BAYRAMI TATİLİ MÜJDESİ

"TMO'nun alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Emeklilerimizin bayram ikramiyesi ödemelerini Kurban Bayramı'ndan önce ödenecek. Kurban Bayramı dolayısıyla 26 ve 27 Haziran'ı idari izinli sayarak tatili 9 güne çıkartıyoruz."

Editör: Oğuzhan EKE