Ramazan bayramına sayılı günler kala özenle hazırlanan çeşit çeşit baklava tezgahlara büyük bir titizlikle dizildi, tatlıcılarda yoğun mesai başladı.

Haber: Aslı Akış

Günler öncesinden siparişler alındı, usta ellerde incecik açılan yufkalar önce fıstıkla ardından şerbetle buluşturuldu.

Antep sarmadan klasik baklavaya, soğuk baklavadan kadayıfa, havuç diliminden cevizli baklavaya kadar birçok çeşit bayram sofralarını süslemek için tezgâhlardaki yerini aldı.

Çocuklara, torunlara ve misafirlere tatlı ikram etmek isteyenler ise tatlıcıların yolunu tuttu.  

Bayramların vazgeçilmezi baklavaya her zamanki gibi rağbet çoktu.

CEVİZLİ VE FISTIKLI BAKLAVANIN KİLOSU…?

HAKGÜL Baklava Satış Sorumlusu Tuğba Yurtseven, cevizli ve fıstıklı baklavanın fiyatları hakkında bilgi vererek;  “Tatlılarımızın her biri birbirinden güzel. En çok tercih edilen cevizli baklava. Cevizli baklava 200 TL’den satışta. Tepsi fiyatlarında ramazan ayına özel indirimlerimiz var, 700 TL olan tepsi cevizli baklavamız 550 TL’ye geliyor.  Fıstıklı baklavanın fiyatı 300 TL’den başlıyor. Güllaç, soğuk kadayıf, soğuk baklavamız mevcut” ifadelerini kullandı.

“TATLILARIMIZ KATKI MADDESİ KULLANILMADAN YAPILIYOR”

Tuğba Yurtseven, tatlılarında kullanılan malzemenin doğal olduğuna dikkat çekerek bayram boyunca da müşterilerini beklediklerini ifade etti. Yurtseven; “Bayram öncesinde siparişlerimi aldık, almaya da devam ediyoruz. Tüm şubelerimizde satışlarımız devam ediyor.  Tatlılarımız doğal katkısı yapılıyor. Malzemelerimizin hepsi Gaziantep’ten geliyor. Müşterilerimiz genelde toz şeker kullanılıyor mu diye soruyor fakat kesinlikle glikoz yok.  Bayram öncesinde de bayram süresince de açığız herkesi 7/24 bekliyoruz” şeklinde konuştu.

baklava10baklava8baklava9baklava7baklava5baklava6baklava4baklava3baklava1baklava2baklava

Editör: Yasin Celal TORUN