Başkan Özcan, sığınmacılara karşı aldığı önlemler sayesinde Bolu’da sorun yaşanmadığına dikkat çekerek, İmamoğlu ve Soyer’e “ben ırkçı mıyım, halkçı mıyım” diye sordu. 

HABER: ERBU BUKET EKE

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İstanbul’da yaşanan su sorunu üzerinden sığınmacı konusuna değindi. Alınan tedbirler sayesinde Bolu’da sığınmacı sayısının yüzde 75 azaldığını ve su sorunu yaşanmadığına vurgu yaptı. Bununla birlikte Özcan “sığınmacı konusunu beka meselesi olarak görüyorum” dediğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ırkçılıkla suçlandığına dikkat çekti ve aldığı önlemlerin sonucuna bakılmasını söyleyerek “ben ırkçı mıyım, halkçı mıyım” diye sordu.

“IRKÇI MIYIM, HALKÇI MIYIM?”

Başkan Özcan, X hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da su tüketiminin geçen yıla göre %20 arttığını söyleyip tehlikeye dikkat çekiyor. Sayın İmamoğlu seçildiğinde İstanbul’un resmi nüfusu 16 Milyondu. Hala 16 Milyon olduğunu söylüyor. %20’lik artışın sığınmacılardan kaynaklandığını açıklıyor. Peki Sayın İmamoğlu, 2019 yılında ben bu sığınmacılara ilişkin tehlikeyi, beka meselesi olarak görüyorum dediğimde, niye Tunç Soyer ve sizler beni ırkçılıkla suçladınız? Bakın bizim aldığımız tedbirler sonucunda, sığınmacı sayısı %75 azaldı. Bolu’da da su sorunu yok. Şimdi tekrar düşünün lütfen. Ben ırkçı mıyım, halkçı mıyım?”

DOĞRU BULAN DA OLDU BULMAYAN DA

Bununla birlikte, Özcan’ın paylaşımına “sen halkçısın, Ekrem yalancı”, “Bolu'da son 3 yıldır sığınmacı parmakla sayılacak kadar azaldı. Neydi o 2019 öncesi, akşam 9/11 arasında İzzet Baysal Caddesinde yürüyemezdik mülteciden. Karaçayır ve orman parkına gitmeye korkardık”, “Başkanım tam benim düşüncelerime uygun bir başkansınız, en sonunda işi gücü bırakıp, tası tarağı toplayıp  Bolu’ya yerleşeceğim sayenizde”, “Tanju Özcan gelmiş geçmiş en iyi başkansın, var ol. Bir ülkücü olarak yaptığın çalışmaları ayakta alkışlıyorum” diyenler olsa da “Bolu ile İstanbul'u kıyaslaman trajikomik ötesi”, “Demirtaş’a danışıp cevap verirler”, “Bolu, coğrafi olarak zaten su sorunu yaşanabilecek bir il değil. Irkçılık konusu hassas bir durum. Savaştan kaçan da Bolu'da neyle geçinir bilemem. Tekstil ve gıda sektörü en çok yabancı çalıştıran kalemler. Tepkiyi abartılı buluyorum.” diyenler de oldu.

Editör: Ebru Buket EKE