Mübarek Ramazan ayının gelişini niteleyen ve ehemmiyetinin son derece büyük olduğu Berat Kandili 30 Nisan Pazartesi gecesi ihya edilecek.

Arınma, af ve bağışlanma gecesi olarak da ifade edilen Berat Kandili, 2018 yılı itibariyle 30 Nisan Pazartesi gecesi eda edilecek. Allah’ın huzurunda ellerin semaya doğru açılarak en içten ve yoğun duygularla duaların edileceği; yine yüce yaratanın rızasını kazanabilmek, Berat Kandili gecesinin maneviyat, bereket ve faziletine en verimli şekilde erişebilmek adına çok çeşitli ibadetler ihya edilecek.

Berat Kandili münasebetiyle ilimizin önde gelen isimleri de kutlama mesajları yayımladı.

“BERAT KANDİLİ’NİN BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMESİNİ DİLİYORUM”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda “Af ve bağışlanma gecesi olan Berat Kandili’ni idrak etmenin huzuru içerisindeyiz. Tüm hemşerilerimin ve Müslüman kardeşlerimin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin birlik beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Yılmaz’ın Berat Kandili mesajı şöyle: “Şaban ayının 15’inci gecesi, af ve bağışlanmanın müjdecisi mübarek Berat Kandili’ne ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Allah’ın rahmetiyle dolu bu gecede ülkemiz ve tüm İslam alemi adına iyilik, sevgi, hoşgörü, birlik beraberlik, merhamet, barış, huzur, refah ve mutluluk için edilen duaların kabul görmesini diliyorum. Rabbimizin hepimize bu mübarek geceyi en iyi şekilde değerlendirmeyi nasip etmesi temennisiyle Milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni kutluyorum.”

“BU ÖZEL GECEDE ALLAH’TAN HAYIR NİYAZ ETMELİYİZ”

Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Abdullah Abat, "Berat Kandili, Müslümanlar olarak vicdanlarımızı muhasebeye çekme, nefislerimizi terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hatalarımızı telafi için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Bu kutsal gece, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile konumundadır” dedi.

Abat, birlik ve beraberliğin güçlenmesini dileyerek; “Bu mübarek geceler, Dünya’nın koşuşturması içinde varlık ve yaradılış gayesini unutup sonu gelmez emel ve hevesler peşinde koşarak, koca bir ömrü heba edenlere kendilerini sorgulama fırsatı sunar. Bu nedenle bu özel gecede kendimiz, ailemiz, bütün Müslümanlar ve tüm insanlık âlemi için dualar edip, Allah’tan hayır niyaz etmeliyiz.  Mübarek üç aylar içinde yer alan ve Ramazan Ayının da müjdecisi olan bu gecenin, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam Dünyasının beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum. İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim