(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu İGM CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz’un köylerdeki klorlama çalışmalarına dair sorusuna, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, “Talihsiz bir şey yaşadık geçmişte. Geçmişe göre uygunsuzluk oranı geçmişte yüksekken bugün çok daha aşağı inmiş durumda” dedi.

İl Genel Meclisinin bütçe görüşmeleri kapsamında, Meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleri 14 Kasım Salı günü gerçekleşen toplantıda bir araya geldi. Toplantı kapsamında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli tarafından 2023 ve 2024 bütçesine dair sunum yapıldı. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi verildi.

BEYKOZ SORU YÖNELTTİ

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, bütçe sunumunun ardından söz aldı. Beykoz, İdarenin 2023 yılı içerisindeki konularına dair sorular sordu.

Beykoz, yeni bütçenin hayırlı olmasını temenni ederek, “Gerçekten ekonomik olarak ülkenin içinden geçtiği günlerde, zor günlerde, zor yarınlarda ortaya koymuş olduğumuz bütçenin gerçekleşmesini sizler kadar ben de çok istiyorum. Bu bütçenin olası olumsuzluklar ve hemen dibimizdeki savaş ve yarınlardaki yanlışlarla birlikte 700 – 750 milyon lira gibi rakamalar çıkması söz konusu olabilir. Yine tekrar ediyorum, 2024 yılı bütçesinin Bolu’muza, ilçelerimize, köylerimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Beykoz’un sorduğu sorular arasında Kıbrıscık’taki maden çalışması, Köroğlu Dağları Turizm Master Planı ve İl Özel İdaresinin konularına dair konular yer aldı.  Beykoz, köylerdeki su depolarındaki klorlama çalışmalarına dair bilgi istedi.

“İLLER İÇERİSİNDE EN İYİ DURUMDAYIZ”

Soruya Genel Sekreter Köstereli cevap verdi. Köstereli, klorlama çalışmalarına dair, “Bu iş insan sağlığıyla alakalı bir durum, talihsiz bir şey yaşadık geçmişte, bu hepimize ders oldu. Daha da farklı bir duruma geldik. Daha iyi durumdayız. Tabi ki Erhan Bey, senin ileri düzeydeki önerilerini tavsiyelerini dikkate alıyoruz. Almamız gerekiyor, bu olmadan yol olmuş neye yarar. Bunu böyle değerleniyoruz. Analiz sonuçlarına baktığımızda, geçmişe göre uygunsuzluk oranı geçmişte yüksekken bugün çok daha aşağı inmiş durumda. Belki de iller içerisinde en iyi durumdayız. Depoların temizliği, klorlamanın yapılmış olması… Nispeten oturdu ve analiz sonuçlarındaki kirlilik değerledi yüzlere 1’lere kadar düşmüş” cevabını verdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ