Bolu Çalışma ve İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, Milli İstihdam seferberliği ve İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Bolu’da işe yerleştirilen kişi sayıları hakkında bilgiler verdi.  Yalçın; “Bolu’da İş-Kur olarak bin 625 insanımızı işe yerleştirdik. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında da bin 25 vatandaşımızı şu an itibari ile iş sahibi yapmış oluyoruz” dedi.

Haber: Aslı Akış

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Bolu’da yılsonuna kadar 6 binin üzerinde kişiyi işe yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. İŞKUR Müdürü Yalçın ayrıca, Bolu’da 3 kurum olarak milli istihdam seferberliğine destek verdiklerini kaydetti.

“YOL HARİTASI BELİRLEDİK”

Bolu İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, Bolu’da istihdama katkı veren işverenler ile bir araya geldiklerini belirterek; “Cumhurbaşkanımızın milli istihdam seferberliği ile ilgili açıklama ve talimatlarından sonra Bakanlık olarak biz de harekete geçtik. Bakanımızın önderliğinde öncelikle ilimizde bir hareket ve faaliyet planı oluşturduk. Bunun için sosyal güvenlik kurumu, iş kur olarak destek verdik. İşverenleri temsilen Ticaret ve Sanayi odamız işin içerisindeydi. Önce üçlü bir toplantı yapıp yol haritası belirledik. Daha sonra valimiz bu işi sahiplendi.  Valimiz Ahmet Ümit’in başkanlığında ilimizde istihdama ciddi manada katkısı olan işverenlerimiz ile bir araya geldik, toplantı yaptık.

“DESTEK VE TEŞVİKLERİ ANLATTIK”

Toplantıda istihdam seferberliği kapsamında devletimizin ve bakanlığımızın işverenlere sağladığı destek ve teşvikleri anlattık. Bakanlığımız ve devletimiz yükü sadece işverene yıkmak yerine işvereninde yükünü alıp onların yükünü ve yolunu kolaylaştırmak için harekete başladı. Dolayısıyla ciddi manada maaş ve prim destekleriyle başlatmış olduk. Özellikle bu teşvik ve destekleri, sosyal güvenlik kurumu denetmeni, iş kur meslek danışmanı ve ticaret odası temsilcisinden oluşan heyetler işverenlerimizi birebir tek tek ziyaret ederek anlattılar.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ YÜKSEK”

Yalçın, işe yerleştirmede yılsonuna kadar hedeflerinin 6 binin üzerinde olduğunun altını çizerek ; “Geldiğimiz noktada ilk çeyrekte Bolu’da İş-Kur olarak bin 625 insanımızı işe yerleştirdik. Hedefimiz elbette daha yüksek. Bunda sonraki süreç ülkemizin konjonktürel ve genel ekonomik durumunun düzelmesi ile birlikte toparlanıp hızlanacak ve biz kurum olarak senenin sonunda kadar 6 binin üzerinde işe yerleştirmeyi yapabileceğimizi ümit ediyorum. İnşallah bu hedefimize de ulaşmış oluruz” dedi.

“ÇALIŞMA VE FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında şu ana kadar bin 25vatandaşı iş sahibi yaptıklarını ifade eden İsmail Yalçın; “Bir teşvik İşbaşı Eğitim Programı kapsamında yani mesleğe ve istihdam durumuna göre 3-6 ay arasında değişen İşbaşı Eğitim Programı kapsamında da bin 25 vatandaşımızı şu an itibari ile iş sahibi yapmış oluyoruz. Bu eğitim programı bittikten sonra kadroya geçtiğinde işe yerleştirme rakamlarımız çok daha yüksek olacak. Çalışma ve faaliyetlerimiz devam ediyor. İl olarak İnşallah bu sorunun üstesinden geleceğiz. Bizi destekleyen ve teşvik eden başta valimiz ve ticaret ve sanayi odası başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim