29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı Yıl dönümü kutlaması nedeniyle Bolu’da “Cumhuriyet Yürüyüşü” ve “Cumhuriyet Konseri” düzenlendi. Düzenlenen Fener Alayı büyük coşkuya sahne oldu. Kent Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde yürüyerek Cumhuriyetin 96. yılını kutladı. Konserde sahne alan sanatçı İrem Derici ise vatandaşları doyasıya eğlendirdi.

 Haber: Aslı Akış

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 96. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Bolu Belediyesi tarafından ‘Fener Alayı’ düzenlendi. Etkinliğe Bolu halkı büyük ilgi gösterdi. Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen konser öncesi yaklaşık 15 bin kişi Kent Meydanı’ndan başlayan ve İzzet Baysal Caddesi boyunca devam eden bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

DEV TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıl dönümü kapsamında tüm ülkede kutlamalar gerçekleştirildi. Bolu’da da sabah saatlerinde resmi törenle başlayan kutlamalar, saat 20.00’i gösterdiğinde Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde  ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ ile devam etti. Binlerce vatandaş İzmir ve Onuncu yıl Marşı eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile birlikte Kent Meydanı’ndan başlayan ve İzzet Baysal Caddesi boyunca devam eden bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kalabalığın en önünde dev Türk Bayrağı açıldı. Yürüyüş boyunca “Mustafa Kemal'in Askerleriyiz” sloganları atan coşkulu kalabalığa çevre binalarda oturan vatandaşlar ve sokaktan geçenler de alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da katıldı.

 

“BOLU’NUN TARİHİ GÜNLERİNDEN BİR TANESİ”

Başkan Özcan, Cumhuriyet Yürüyüşünde yaptığı açıklamada; “Sabah saatlerinden itibaren bu bayrama çok özel bir coşku olduğunu fark etmiştik. Coşku içinde kutlanacağını hissediyorduk. Bolu’nun tarihi günlerinden bir tanesi bu. İnsanlar Cumhuriyet’i seviyor, insanlar Cumhuriyet ile barışık, insanlara Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine sonuna kadar sahip çıkmaya hazır olduğu mesajını veriyor. Bolulularda bugün Türkiye’ye güzel bir örnek veriyor bence” ifadelerini kullandı.

 

“TÖRENLER ÇOK KALABALIK, COŞKU YÜKSEKTİ”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir; “Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çok önemliydi çünkü ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi 15 yıldan sonra belediyeyi devraldı bu devralmasının bayramımıza da yansıdığını görüyoruz. Resmi törenler, CHP’nin ve bazı STK’ların düzenlediği Anıtpark’taki tören çok kalabalıktı, coşku yüksekti. Son yılların yapılan en büyük coşkusunu yapıyoruz. Ben CHP ve İyi Parti Belediye meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Çünkü onların kazanımları bugün bu caddeyi kırmızı beyaz boyadı.” şeklinde konuştu.

 

“İYİ Kİ VARSIN CUMHURİYET”

Belediye Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz ise; “Çok mutlu, çok gururluyuz. Yıllarıdır Bolu’da yaşıyoruz, burada doğduk büyüdük ama maalesef buradaki heyecanı Kuvay-i Milliye ruhundaki heyecana benzetiyoruz. Bugün burada Mustafalar var Kemaller var, aylar var yıldızlar ve hilaller var. Bizim milyonlara sözümüz var. Mustafa Kemaller kazanacak demiştik. 96 yıl sonra bu coşkuyu bize Bolu halkı yaşattığı için ben hepsine şükranlarımız sunuyorum. İyi ki varsın Cumhuriyet” diye konuştu.

 

“BOLU BÖYLE BİR COŞKUYA ÇOK ÖZLEM DUYUYORDU”

Belediye Meclis Üyesi Ahmet Fidan Suat Orhan; “Bolu böyle bir coşkuya çok özlem duyuyordu ve bu özleme kavuşmuş oldu. İnşallah bundan sonrada daha coşkulu daha güzel nice cumhuriyetimizin her yılını kutlamayı nasip eylesin” dedi.

 

“COŞKUYU VE KALABALIĞI GÖRÜYORSUNUZ”

Belediye Meclis Üyesi Ahmet Fidan; “Coşkuyu ve kalabalığı görüyorsunuz. 15 yıldır Bolu halkı buna hasretmiş. Gerekeni saygıdeğer başkanımız sayesinde yapıyoruz.” dedi.

 

Yürüyüş sonrası, Bolu Belediyesi’nin organizasyonu kapsamında Belediye meydanında binlerce vatandaş bir araya geldi. Daha sonra kutlama etkinlikleri Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen “Cumhuriyet Konseri” ile devam etti.

Editör: TE Bilisim