AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, belediyenin suya yaptığı indirimi AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Avukat Hatice Dinç Doğuluer’in  mahkemeye taşıdığı açıklamasıyla ilgili sessizliğini bozdu. Güner; “Bir deli bir kuyuya taş atıyor, kırk kişi uğraşıyor sonra o taşı çıkarmak için. Yani çamuru at, izi kalsın. Vatandaş ya da muhatabı temizleyeceğim diye uğraşsın dursun. Bunun sosyolojik olarak da değerlendirilmesi gerekiyor.” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz Cuma günü başkan Tanju Özcan, sosyal medya hesabından , “TÜRKİYE BUNU DA GÖRDÜ” başlığıyla AK Parti belediye meclis üyesi Avukat Hatice Dinç Doğuluer’i işaret ederek su indirimine karşı çıktığını ve kararın iptali için dava açtığını paylaşmıştı. Konu üzerinden ise Hatice Dinç Doğuluer, söz konusu davaya ilişkin Başkan Özcan’ın gerçekdışı beyanda bulunduğunu ifade ederek, sosyal medya üzerinden konuya açıklık getirmişti.

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, karşılıklı yaşanan polemik ile ilgili tepki göstererek Başkan Tanju Özcan’a; “Belediye Meclis Üyemiz Hatice Hanım’ın bu çağrısından sonra Belediye Başkanımız, Hatice Hanım’ın dikkat çektiği konuyla alakalı bir açıklama yaptı mı?” şeklinde soru yöneltti.

“GERİ DÖNÜŞ OLMADI, OLMAZ DA…”       

İl başkanı Güner, Hatice Dinç’in çağrısına Başkan Özcan’dan yanıt gelmediğini ifade ederek; “Geri dönüş olmadı, olmaz da… Çünkü amaç biraz daha siyasi polemik ortamı yaratmak yada içinde bulunduğumuz sosyal medya çağını, sosyal medya takipçi kitlesi toplamakla ilgili bir gündem oluşturma derdi var” diye konuştu.

“HANGİ KONU HUKUKA TAŞINMASI GEREKİYORSA İSTİŞARE EDİYORUZ”

AK Parti ailesi olarak hangi konunun hukuka taşınması gerektiğini istişare ettiklerini belirten Güner; “Belediye Meclis Üyelerimizin, Meclis toplantısında konuştuğu, sonrasında Hatice Hanım’ın özellikle konuyu bireysel olarak ele almak istediği yürütmenin durdurulmasıyla alakalı, İdare Mahkeme’ye başvurması gündeme geldi. Ama Sayın Belediye Başkanı, Hatice Hanım’ın da özellikle dikkat çektiği üzere burada bir açıklama yapması gerekiyor. Çünkü evrakın tamamını yayımlamamıştır. Hatta basın aracılığıyla beni arayan arkadaşlarımız oldu, ‘Başkanım bu konu nedir?’ Dedim ki öncelikle muhatap Hatice Hanım’dır. Ama biz AK Parti ailesi olarak, hangi konu hukuka taşınması gerekiyorsa o konuda ortak bir istişare mekanizması çalıştırarak bunu yapıyoruz ya da siyasi bir şey söyleneceksek, bunlarla alakalı sıklıkla istişare ediyor ve ortak karar mekanizmasını çalıştırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“BİR DELİ BİR KUYUYA TAŞ ATIYOR, KIRK KİŞİ UĞRAŞIYOR”

Başkan Özcan’ın söylemlerini de hatırlatan Güner, imalı göndermede bulunarak,  “Belediye Başkanının bu konuyla ilgili bir açıklama yapması gerekirdi ama yapmaz… Niye yapmaz? Bir deli bir kuyuya taş atıyor, kırk kişi uğraşıyor sonra o taşı çıkarmak için. Tabiri caizse yaşadığımız tamamen bu. Yani çamuru at, izi kalsın. Vatandaş ya da muhatabı temizleyeceğim diye uğraşsın dursun.  Konunun tabi sosyolojik olarak da değerlendirilmesi gerekiyor.  ‘Mübarek gün, Allah’ım aklıma mukayyet ol’ şeklinde bir söylemi de var. Aslında biz buradan neyi söylemeye çalıştığını, neyi itham etmeye çalıştığını çok iyi anlıyoruz, Sayın Belediye Başkanı’nın. Ama ‘Bunu da gördü Bolu halkı.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim