(HABER: NİLAY ÇELİK)- Bolu’da, TAGEM Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan Toprak Kökenli Patojenler Platformu tarafından “Bitkisel Üretimi Tehdit Eden Nematod Çalıştayı” düzenledi.

Çalıştayda, İklim değişikliğinin en çok etkilediği üretim alanlarından biri olan tarımda, dünyanın geleceğini değiştirebilecek bu ciddi sorunun yol açtığı sonuçlardan biri olan ve bitkisel üretimi tehdit eden bitki paraziti nematodlar ile bitkilerde kök ve kök boğazı hastalıkları ele alındı.

TAGEM bünyesindeki enstitülerde görev yapan araştırmacılar, akademisyenler, kamu ve özel sektör katılımcıları ile Uluslararası Mısır ve Buğday Geliştirme Merkezi’nden (CIMMYT) araştırmacıların yer aldığı çalıştaya BAİBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa İmren ve Prof. Dr. Halil Kütük ile Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Sameeullah katıldı.

Çalıştayda, bitkisel üretimi tehdit eden bitki paraziti nematodlar ile kök ve kök boğazı hastalıkları konusunda yapılacak Ar-Ge çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ