(HABER MERKEZİ) - Eskişehir İli Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsünde Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve çevre İl Müdürlüklerinin de katılımı ile bölge istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Bolu İl Müdürlüğünü temsilen İl Tarım ve Orman Müdürü  Zekeriya Ar, KTV Şube Md. Nuray Karatepe, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Md. Eyüp Sait Karcı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğünde görevli Mühendis İsmail Altıntaş katıldı.

Enstitü Müdürü Dr. Sabri Çakır’ın konuşmasından sonra söz alan İl Müdürü Zekeriya Ar;  Bolu’daki i iklim ve yağış durumu, 2023 yılı hasat ve 2024 yılı ekiliş durumları, bölgesel olarak iklim değişikliklerine uyumlu çeşitlerin ve tarım teknolojilerinin kullanımının yaygınlaştırılması hususlarına dikkat çekti.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait sunumu ise Mühendis İsmail Altıntaş gerçekleştirdi. Sunumda İl Müdürlüğünün 2023 yılı üretim sezonunda gerçekleştirilen projelerin sonuçları değerlendirilmiş ve 2024 yılı hedef projeleri ve projelerden beklentiler anlatıldı. 

Projelerde ve demonstrasyonlarda karşılaşılan sorunlar, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile bu konularda ki koordinasyon hususları istişare edildi.

Editör: Servet GÖKÇEK