(Haber: Huri Afacan) - Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Mengen ve Mudurnu’da devam eden orman yol çalışmalarını yerinde denetledi.

Ormanlarda yaşanabilecek olumsuz durumlara müdahale etmek ve ormancılık faaliyetlerinde kullanmak üzere, ormanlardan yeni yollar açılmaya devam ediliyor. Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk de bu kapsamda Mengen ve Mudurnu’da devam eden orman yolu çalışmalarını yerinde denetledi.

MENGEN’DE İNCELEME

Mengen’de, Akkaya Orman İşletme şefliği 003 kod nolu yeni yol çalışmasını yerinde denetleyen Bölge Müdürü Mahmut Şentürk çalışmalar hakkında İşletme Müdürü Emre Koçak’tan bilgi aldı. Dikkat edilmesi gereken hususlar ve teknik esaslar konusunda uyarılarda bulundu. Daha sonra 2024 yılı ışık kesimi programında yer alan Cosur Orman İşletme Şefliği 56 nolu bölmede ki çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MUDURNU’DA İNCELEME

Mudurnu’da ise 2024 yılı yatırım programında yer alan Mudurnu Orman İşletme Şefliği 005 kod nolu orman yolunda devam eden üst yapı çalışmalarını yerinde inceleyerek İşletme Müdürü Mehmet Bozkurt’tan bilgi aldı. Dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyarıda bulundu. Çalışmanın, belirlenen süre içerisinde, ödenek aşımı olmadan tamamlanması için çaba sarf edilmesini istedi.

YANGINLARA KARŞI UYARIDA BULUNDU

Orman yollarının yangın sezonundan evvel bakımlarının bir an evvel tamamlanmasını isteyen Bölge Müdürü Mahmut Şentürk yolların devamlı açık tutulması için özen gösterilmesi talimatını verdi. Orman yangınlarında büyük öneme sahip yangın emniyet yollarının devamlı bakımlı ve ulaşıma açık tutulması için her türlü tedbirin alınmasını istedi.

Editör: Oğuzhan EKE