Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyesi’ne ait çöp kamyonuyla şehir çöplüğüne atılmak üzere götürülen köpek ölülülerinin görüntüsü, Bolu kamuoyunda büyük üzüntü yaratmıştı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bolu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Melek Ünal, görüntülerin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

Bolu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Melek Ünal, BOLHAYKO olarak tek amaçlarının sokak hayvanlarını daha iyi şartlarda yaşatmak olduğunu söyledi. Ünal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyesi Hayvan Barınağında ölen köpeklerin belediyeye ait çöp kamyonuyla şehir çöplüğüne taşınması tüm kamuoyunu derinden üzmüştür. Bolu Hayvanları Koruma Derneği olarak olayın hemen ardından yetkililerle iletişime geçilip bilgi alınmış, bu gibi kötü olayların bir daha yaşanmaması adına BOLHAYKO’nun yetki ve sorumlulukları çerçevesinde yapabilecekleri masaya yatırılmıştır. Olayın hemen ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olaydan dolayı büyük rahatsızlık duyduğunu belirterek, Bolu halkından özür dilemiş ve olay ile ilgili soruşturma başlatmıştır. Lakin olayın ardından özellikle sosyal medyada derneğimizi hedef alan mesnetsiz iddialar ve iftiralar gündeme getirilmiş, kurulduğu bugünden yana tek amacı sokak hayvanlarını daha iyi şartlarda yaşatmak olan BOLHAYKO siyasi malzeme yapılmak istenerek hedef haline dönüştürülmüştür.

“BOLHAYKO HAYVANLARA YAPILAN EZİYETLER KARŞISINDA DA SESSİZ KALMAMIŞTIR”

2006 yılında Bolu’da, kentin ilk hayvan koruma derneği olarak faaliyet geçen BOLHAYKO yaklaşık 15 yıldır sokak hayvanları için çalışmalarını sürdürmektedir. Gönüllülük esasına göre çalışan dernek üyelerimiz, bugüne kadar yüzlerce yaralı sokak hayvaninin tedavisinde, beslenmesinde, yuva edinmesinde etkin görev almıştır. BOLHAYKO hayvanlara yapılan eziyetler karşısında da sessiz kalmamış masum canlara karşı işlenen her türlü suç fiili için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

“BOLU BELEDİYESİ İLE ORTAK PEK ÇOK ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ”

BOLHAYKO sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşaması adına tüm kurum ve kuruluşlarla çalışmaya iş birliği yapmaya hazırdır. Bunun en güzel örnekleri geçmişte yapılan çalışmalardır. BOLHAYKO geçmiş belediye yönetimi de dahil olmak üzere Bolu Belediyesi ile ortak pek çok çalışma yürütmüş olup Bolu’nun çeşitli parklarına kedi besleme noktaları ve barınma evleri yerleştirilmesine öncü olmuştur.

“YÜZLERCE YARALI SOKAK HAYVANININ TEDAVİSİ YAPILDI”

Vatandaşlarımız tarafından derneğe bildirilen yaralı yüzlerce sokak hayvanının tedavisi anlaşmalı veteriner kliniklerinde BOLHAYKO tarafından yaptırılmıştır.  İyileşme sürecinde olan hayvanlar güvenli geçici evlerine yerleştirilmiştir. Üye aidatı dışında maddi bir geliri olmayan BOLHAYKO hayvanlar yararına düzenlediği etkinliklerle sokak hayvanların bakım tedavi ve beslenmeleri için gerekli giderleri karşılamak üzere kaynak oluşturmaya çalışmış, bununla belirli bölge ve mahallelerdeki hayvanların kısırlaştırma operasyonları ve bakımları yapılmıştır. Yılın belirli dönemlerinde hayvan sever vatandaşlara su ve mama kabı dağıtılmıştır. Yuvaya ihtiyacı olan pek çok havyan BOLHAYKO aracılığıyla sıcak yuvalarına kavuşturulmuştur.

“BOLHAYKO’NUN TEK SİYASETİ; SOKAKTA YAŞAYAN ŞEFKATE MUHTAÇ CANLARDIR”

Buradan bir kere daha tekrar etmek isteriz ki, BOLHAYKO’nun tek siyaseti sokakta yaşayan şefkate, suya, yiyeceğe, sevgiye muhtaç olan canlardır. Bu anlamda sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması adına dün olduğu gibi bugün ve yarın da BOLHAYKO olarak, vicdan ve muhakeme sahibi gerçek hayvan severlerle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim