Bolulu iş insanı Fatih Yamaner ile eşi Deniz Yamaner’in tarafından yaptırılan Bolu 8 No’lu Yamaner Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, imzalanan protokol ile Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne devredildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu 8 No’lu Yamaner Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet vermeye başladı. Bolulu hayırsever iş insanı ve İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Fatih Yamaner ile eşi Deniz Yamaner ve ailesi tarafından yapımı tamamlanan acil sağlık hizmetleri istasyonu, Sağlık İl Müdürlüğüne devredildi. Devir için, istasyonda devir teslim töreni yapıldı. Törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol, Fatih Yamaner, eşi Deniz Yamaner, TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, eşi Hayriye Yamaner ve aile ile sağlık çalışanları katıldı.

“BİZİ HİÇ ÜZMEDİLER”

Programda konuşan Hayriye Yamaner, “Dua ediyorum kendilerine bizi hiç üzmediler. Her bakımda bize değer verdiler. Güzel çocuklukları geçti. Şimdi de torunlarımızla mutluyuz. Köyde yaşıyoruz. Dualarımız onunla. Böyle bir şeyi yaptığı için de çok mutluyuz. Allah sağlıklı güzel ömürler versin. Hizmetleri devam etsin inşallah” dedi.

“DEVLETİMİZE BAĞIŞLADIĞI İÇİN BEN ÇOK GURURLUYUM”

Yapılan işten dolayı gururlu olduğunu belirten Ahmet Şerafettin Yamaner, “Oğlum, gelinim, çocuklarım böyle hayırlı bir iş yapmasından son derece gururluyuz. Fatih, İzzet Baysal Vakfı’nda yönetim kurulunda mütevelli üyesi aynı zamanda şuanda yönetim kurulunda. İzzet Baysal Vakfı’nın, İzzet Baysal babamızın Bolu’da devletten çok büyük sağlık ve eğitim alanında hizmetleri var. Oğlum da bu güzel 112 Acil İstasyonu’nu milletimize, devletimize bağışladığı için ben çok gururluyum. Kendilerine teşekkür ederim. Bu hayırlara devam etmesini çocuklarıyla istiyorum. Daha evvel istemiştim bu da yerine geldi çok mutluyuz. Allah herkese böyle hayırlar vermesini nasip etsin. Sayın Valim sizler ve sağlık müdürümüz, müdür yardımcımız çok büyük gayretleri var. Bize karşı gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“AİLE OLARAK BU TOPRAKLARDA DOĞDUK BU TOPRAKLARDA YAŞIYORUZ”

Hayırsever iş insanı Fatih Yamaner, Bolu için çalıştıklarının mesajını vererek, “Aile olarak bu topraklarda doğduk bu topraklarda yaşıyoruz ve bu topraklarda kazanıyor; hayatımıza devam ediyoruz. Hayırseverlik anlamında çok şanslı bir iliz... İlimizin manevi babası rahmetli İzzet Baysal onun izinden giden yeğeni Ahmet Baysal gibi büyük insanları örnek alabilme şansına sahibiz. Bu sağlık istasyonunun hizmet edeceği hastalara şifa ve çalışacak sağlık personellerine hayırlı olmasını diliyoruz. Bize bu sağlık hizmet binasını yapabilme imkânı sağlayan yüce Mevla’mıza şükür ediyoruz. Ümit ediyor ve diliyoruz ki; gelecekte eşim ile beraber eğitim ve sağlık anlamında ilimize yeni hayırlar yapabilmek nasip olur. Bizleri yetiştiren, büyüten ve örnek olan anne ve babamıza çok teşekkür ediyoruz. İşlerimizin gelişmesine katkı veren tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Valimiz, İl Sağlık Müdürümüz, ilimizin sorunları ile azimle ilgileniyorlar. Düzenledikleri protokol devir teslim imza töreni ile bizleri onura ettiler. Biz de onların emeğini görüyoruz. Sağ olsunlar. Biz de imkânlarımız nispetinde ilimizin sağlık anlamında bir ihtiyacına katkı verme gayretindeyiz” açıklamasında bulundu.

“ŞAHSİ İMKÂNLARIMIZ İLE TAMAMLADIK”

Yamaner, projede destek verenlere teşekkür ederek, “İki bölümden oluşan ve yaklaşık 200 metrekare zemin üzerine planlanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Binasını yaparken şirketlere tanınan vergi avantajlarından faydalanmayarak şahsi imkânlarımız ile tamamladık. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Binasının inşaat sürecinde yardımlarını hissettiğimiz kuzenim Mustafa Yaman ve arkadaşlarım Atilla Uçar ve Feridun Yılmaz'a ve bu arsayı sağlık hizmeti için rezerve eden Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan ve Bolu meclis üyelerine de ayrıca teşekkür ediyoruz” kelimelerini kullandı.

“BU BİR DOKTORLU İSTASYONUMUZ”

Acil sağlık istasyonlarına ilişkin bilgi veren Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, “Toplamda bizim Bolu ilinde 25 istasyonumuz var. Bolu’da da doktorlu istasyonumuz bir adetti. Bu bir doktorlu istasyonumuz sağlık mahallesinde bulunuyordu ve bu bölgede de hem istasyon alanında hem doktorlu ekip anlamında alanımızı genişletmeyi istiyorduk. Bu noktada bu bölgedeki ihtiyaçlarımız doğrultusunda, ihtiyacımızı da kendilerine sunduğumuzda teveccüh gösterdiler. Sizin destekleriniz ve onayınızla burası başlamış oldu. Çok kısa bir dönemde hem binanın alt yapısıyla binanın gerçekten çok güzel bir şekilde tamamlanması çevre düzenlemeleriyle birlikte bize bugün teslimini yapacak noktaya getirdiler. Ben kıymetli destekleriniz için size çok teşekkür ediyorum, değerli bağışlarınız ve ailesine de bu fedakarlıkları, hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Burayla ilgilide doktorlu ekibimiz, 2. Bolu’daki doktorlu 112 ekibimiz de burada açılmış oldu. Başladığımız hizmette 14 naklimizi sağlamış olduk. Aynı zamanda burada bir nakil istasyonumuz da var. Bir 24 saatlik istasyonumuz dışında. Bu nakil istasyonumuzda hastalarımızı hastaneden eve götürme noktasında çalışıyorlar. Toplamda 6 nöbetçimiz gün içerisinde durmuş oluyor. Toplamda ay içerisinde 15 nöbetçimiz burada görev yapıyor. Bölgenin ihtiyacını, bu tarafın ihtiyacını da karşılayacak önemli bir istasyonumuz oldu. Ben tekrar hem size ve bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İZZET BAYSAL RAHMETLİMİZİN VASİYETLERİ YERİNE GELMİŞ OLUYOR”

Vali Erkan Kılıç, hayırseverlik noktasında İzzet Baysal’ın örnek alındığını aktararak, “İlimizde acil sağlık istasyonu anlamında tesislerimize ilave olarak bir sağlık tesisi daha katılmış oluyor. Yamaner ailesinin vermiş olduğu katkı ve destekle bu tamamen yapıldı. İçerisi de teşrif edildi. Bu bizim için çok önemli bir katkı. İzzet Baysal Vakfını, İzzet Baysal’ı rahmetliyi biliyoruz. Bolu’da bir çığır açtı gerçekten. Aynı zamanda İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olan Fatih Bey’in de aynı yolda gitmesi, kendi bütçesinden kendi imkânlarıyla böyle bir tesisin yapılmasına öncülük etmesi, demek ki İzzet Baysal rahmetlimizin vasiyetleri yerine gelmiş oluyor. Onun başlatmış olduğu yoldan, Bolulular, Bolu’nun iş insanları devam ediyor” şeklinde konuştu.

“BİZE BÜYÜK BİR DESTEK VE GÜÇ VERİYOR”

Kılıç, hayırseverler tarafından yapılan yatırımların Devlet’e destek olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“İnşallah Allah sizlerin sayılarını arttırsın. Bolu hayırsever bir il. İnşallah sizin yapmış olduğunuz bu sağlık tesisiyle beraber diğer Bolulu hemşehrilerimiz de bunları görerek bir teşvik edici olmuş olur onlar için de. Devlet’imizin çünkü imkânları var. Devlet’imiz her yere yetişmeye çalışıyor ama bunun yanında böyle duyarlı ailelerin de Devlet’e katkı sunması, Devlet’in yükünü alması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bunun aynı zamanda manevi yönden de bize büyük bir destek ve güç veriyor. Burada çalışan arkadaşlar da çalışırken o şevkle, azimle çalışacaklardır. Çünkü burayı yapan eden, koruma anlamında da siz değerli hayırseverlerin yapmış olduğu bilinciyle hareket edecekler. Buradan da sağlık anlamında iyi bir kamu hizmeti sunulacağına biz inanıyoruz. Devlet’in vermiş olduğu Bolu’daki sağlık hizmetlerinin kalitesinin, veriminin daha da artacağından şüphemiz yok.”

foto galeri gif

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ