Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, kulüp tesislerinde basın açıklaması düzenledi. Abak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a sert ifadelerle yüklendi

Başkan Abak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından verilen sözlerinin hiç birinin yerine getirilmediği ifade ederek; “Ben buradan Sayın Tanju Özcan’a oyun oynayacak yaşı geçtim. Artık bir şeyler yapacak isek adam akıllı bir şeyler yapmanız gerekiyor. Bizi ateşe attın. Yalnız bıraktın. Sıkıntı yok. Gemi limanda biz şuana kadar yaptığımız işi yarı yolda bırakmadık. Ateşe attın, yansınlar dedin” ifadelerini kullandı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“Bize verilen sözler var”

Başkan Abak kendisine, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından verilen sözler olduğunu ifade ederek; “Başkan niye oldum. Bunu 10 sene önce de yaptım. Kimse almadı. Kongreye geldin yine kimse aday olmadı. Bize de orada verilen ufak tefek sözler var. Kimse Boluspor kulübüne yardım etmek zorunda değil. Öyle bir zaruriyeti yok. Düşünüyorum bir aydır iki aydır Belediye başkanı kim? Ben bunu düşünüyorum. Belediye başkanı ne demek, baktım da bana göre belediye başkanı şehrin seçilmiş insanı. Yüzde doksan izliyordur beni” dedi.

“Başkanlar her sene cebinden 50 milyon veremez”

Yöneticiler olarak sezon boyunca her bedeli sorunsuz ödediklerini aktaran Abak; “Bir insan belediye başkanından ne ister kendi şehri için. Önce güvenilir olmasını ister. Sonra çalışkan olmasını ister. Bende yüksek inşaat mühendisiyim. Bence vatandaşa hizmet götürmesini ister. Bolu halkının huzur, sağlık ve esenlik için gereken önlemleri alması gerekir. Bana soruyorsanız benim şahsim olarak 46 yaşındayım. En başta sözüne sadık olması gerekir. Biz bedel ödeyelim hiç sıkıntı yok. Ben her sene cebimden 5-10 milyon vereyim. Hiç sıkıntı yok. Yönetici arkadaşlarda onlarda 300 veya 500 versin. Tekrar söylüyorum. Biz o kadar büyük Ankara’daki İstanbul’daki gibi iş adamı değiliz. Buradaki başkanlar her sene cebinden 50 milyon veremez” şeklinde konuştu.

“Bizi ateşe attın, yalnız bıraktın”

Boluspor kulübü Başkanı Savaş Abak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendisini ateşe attığının altını çizerek; “Ben buradan Sayın Tanju Özcan’a oyun oynayacak yaşı geçtim. Artık bir şeyler yapacak isek adam akıllı bir şeyler yapmanız gerekiyor. Bizi ateşe attın. Yalnız bıraktın. Sıkıntı yok. Gemi limanda biz şuana kadar yaptığımız işi yarı yolda bırakmadık. Mahcupta olmayız. Az öncede dediğim gibi emanetçiyiz. ‘Ateşe attın, yansınlar’dedin. Ama Bolu halkı bunu sana sorar. 360 gündür ha bugün ha yarın yine söylüyorum hiçbir belediye başkanı spor kulübüne yardım etmek zorunda değil.” dedi.

“Bu kulübe bir kuruş yardım etmedi”

Abak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Boluspor’a 1 kuruş yardım etmediğini dile getirerek; “Boluspor’un başkanı benim. ‘Bak kardeşim başının çarene’. Ama orda kongrede yüzlerce kişinin önünde söz verdi. Gidiyorum boynum kıldan ince. Eyvallah. Bana sözün var. Futbol şube ne diyecek futbolculara boynum kıldan ince mi diyecek? Hadi biz Boluspor’u o pozisyona sokmayız. Ama şunu da bilin bu kulübe bir kuruş yardım etmedi. Daha söyleyecek çok sözüm var. Ama artık bu sözleri de Boluspor kulübüne bırakıyorum. Arkadaşlar sıkıntılı hiçbir borcumuz yok. Hiçbir futbolcuyla derdimiz sıkıntımız yok” ifadelerine yer verdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ