Bolu Belediyesinin ek hizmet binası açılışında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, şarkı sürprizi yapıldı. Açılış öncesi gerçekleştirilen etkinlikte Bolulu müzik öğretmeni Gökhan Kuş sahne aldı. Kuş’un seslendirdiği iki şarkı büyük beğeni toplarken, oyun havasına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da çiftetelli oynayarak eşlik etti.

Kuş’un sahnede söylediği üçüncü parça ise hem Başkan Özcan hem de programa katılanlar için sürpriz oldu. Müzik öğretmeni Kuş, Köroğlu türküsünü Bolu Belediye Başkanı Özcan için derledi. İçerisinde Yaklaşık 3 dakika uzunluğa sahip parçada şu ifadeler yer aldı:

“Benden selam olsun Bolululara, Tanju Özcan’a…

  Köroğlu ruhundan sesler getirdim,

  Hem ağalardan hem paşalardan geçti de geldi,

  Bolu sevdasıyla seslenmelidir, seslenmelidir.

   Halkıyla iç içe, halkın seninle

  Yetimlerin, gariplerin hakkını iste, hakkını iste.  

  Sen dürüst oldukça üstüne geldiler,

  Olmaz bahanelerle suç yüklediler,

  Ahır zaman korkma, doğru suç oldu

  Özü doğru Özcan, sözünde doğru

  Halk ile iç içe, halkın seninle

  Yetimlerin gariplerin hakkını iste

  Bolu sevdasıyla seslenmelisin,

  Türkiye sevdasıyla seslenmelisin, seslenmelisin…”

“BİR KÖROĞLU OLAMAYIZ AMA…”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise kendisine yapılan sürpriz için teşekkür ederek, “Gökhan Hocamız, bir türkünün bazı sözlerini bize bağışlamış, kendi kendime dinlerken düşündüm bir fetih marşı vardı, Dombra… Hani topraklarına toprak katan hükümdarlar için derlenmiş bir Dombra Türküsü, memlekete 1 karış toprak kazandırmamış biri için derleniyorsa, en azından özü sözü bir olması hasebiyle bile bir Köroğlu olamayız ama ona benzetiliyorsak benim için de bunun derlenmesi normal diye düşünüyorum. Hocama da çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim