Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Okçular Köyü’ndeki arazinin turizm tesis alanı olarak kiraya verilmesini öngören gündem maddesinin reddedilmesine tepki gösterdi. Özcan, “Gol attınız. Bolu’ya faydalı bir yatırımın önüne geçmiş oldunuz. Babamın mülkü değil, belediyenin mülkü. Yarın öbür gün sizden birisi gelirse, birine nasıl peşkeş çektiğinizi görürüz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

 Bolu Belediye Meclisinin Eylül Ayı 2’nci oturumunda, “Okçular Köyü, Berkiçi mevkiinde 22 bin 688 metrekare alana sahip taşınmazın turizm tesisi projesi kapsamında kiraya verilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi” konusu görüşüldü.

Gündem maddesine ilişkin konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  alana büyük bir yatırım yapılabileceğini belirterek, “İlla vereceğiz değil demek yetkiyi almak. Encümen bunun ihalesini gerçekleştirirse de hepinize ayrı ayrı haber vereceğim. Burada sadece ‘Bolu’ya katkı sağlayabilir miyiz’ derdindeyim. Belki müracaat edenlerin hiçbiri ihaleyi alamayacak. Yaklaşık 100 milyon Dolar’lık falan bir yatırım yapılmasını öngörmesi lazım” dedi.

Özcan’ın konuşmasının akabinde, gündem maddesi oylandı. Meclis üyelerinin çoğunluğu, arazinin turizm tesis alanı olarak kiralanmasını kabul etmedi. Gündem maddesine AK Parti ve MHP mecli üyeleri ile 2 CHP ve 1 İYİ Partili üye red oyu verdi. 

“ENGELLEMEYE ÇALIŞTIM, BAŞARAMADIM”

Gündem maddesinin reddedilmesine Başkan Özcan, sert tepki gösterdi. Özcan, arazinin gelecek dönemde AK Parti yönetime gelmesi halinde “peşkeş” çekilediğini ifade ederek,  “Oy çokluğuyla reddedildi. Hayırlı olsun Bolu’muza çok büyük bir katkı verdiniz. Bize gol attınız, Bolu’muza çok büyük katkı verdiniz. Gol attınız. Bolu’ya faydalı bir yatırımın önüne geçmiş oldunuz. Babamın mülkü değil, belediyenin mülkü. Yarın öbür gün sizden birisi gelirse, birine nasıl peşkeş çektiğinizi görürüz. Bunu engellemeye çalıştım, başaramadım” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE