(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Belediye Meclisinin Mart Ayı 1’nci oturumu 20 dakika sürdü. Toplantı 5 yılın en kısa meclisi oldu.

Bolu Belediye Meclisi, 2019 yılında göreve başladığı günden buyana yapılan toplantılar arasındaki, en kısa toplantıyı gerçekleştirdi.

31 Mart’taki yerel seçime otuz gün kala gerçekleşen Meclis oturumu sadece 20 dakika sürdü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Meclis üyeliğinden istifa eden Sinan Seymen’in yerine İmar ve Şehircilik Komisyonuna Nurettin Ulutürk seçildi.

İmar ve tadilat başvuruları komisyona havale edildi.

Seyitavşar Mahallesi’nde bulunan taşınmazın, 5 yıllığına Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.

GÖLCÜK GÜNDEM MADDESİ GERİ ÇEKİLDİ

Toplantıda Gölcük Tabiat Parkı içerisinde bulunan tesisler, restoranlar ve diğer işletmelerle ilgili gelen gündem maddesi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından geri çekildi. Başkan Özcan konuyla ilgili, “Bunu komisyona havale etmeyelim, bu haliyle eksiklikler olabilir. Bunu önümüzdeki Mecliste görüşülmek üzere geri çekiyoruz” dedi.

Gündem maddesinin içerisinde Danıştay tarafından hakkında iptal kararı bozulan bungalov evler de yer aldı.

Toplantıda sonra olarak, mülkiyeti Bolu Belediyesinde olan bir taşınmazın, 10 yıla kadar kiralanması ve satışı için belediye encümenine oy çokluğuyla yetki verildi. AK Partili üyeler seçime kısa bir süre kaldığı için yetkinin verilmemesini istedi.

Editör: Oğuzhan EKE