(HABER MERKEZİ)- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın vaatlerinden olan Bolu Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı eksikliklerinin giderilmesi ardından kısa sürede “Bolu Pazarismiyle hizmete girecek.

Bolu Belediyesi bir önemli projeyi daha Boluluların hizmetine sunmak için gün sayıyor.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Bolu Belediyesi tarafından Kılıçarslan Mahallesi’nde c’nin güneyindeki 6 bin 970 m2 alanda yapımına başlanılan “Yöresel Ürünler Pazarı” için devam eden çalışmalarda sona gelindi.

İnşası tamamlanan yeni Yöresel Ürünler Pazarı, ince işçiliklerin ve çevre düzenlemelerin giderilmesinin ardından “Bolu Pazar” ismiyle kısa sürede hizmete girecek.

PROJEDE YOK YOK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seçim vaatlerinden olan yeni Yöresel Ürünler Pazarı’nda her ayrıntı düşünüldü.

Toplamda 6 bin 970 m2 alana kurulu olan Bolu Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı’nda 280 m2 kafeterya yapısı, 560 m2 sergi alanı olarak kullanılabilecek kapalı alan, bebek bakım odası, tuvalet alanı ve çim amfi uygulamaları bulunuyor.

BÖLGENİN PAZAR İHTİYACINI DA KARŞILAYACAK

Modern Yöresel Ürünler Pazarı’nda ayrıca bin 270 m2’lik bir açık alan da bulunuyor. Bu alan hem ‘açık Pazar’ olarak kullanacak hem de bölgenin ‘semt pazarı’ ihtiyacını karşılayacak. Alanda ayrıca ziyaretçilerin zaman geçirebileceği yaklaşık 2 bin m2’lik açık dolaşım alanı ile bu alan içerisinde ağaçlandırma ve oturma birimleri de oluşturuldu.

YEŞİL ÇATI UYGULAMASI PROJEYE DEĞER KATTI

Pazarın çatısı ise “yeşil çatı” şeklinde tasarlandı. Projeye değer katan yeşil çatı uygulaması sayesinde Yöresel Ürünler Pazarı ile Anadolu Otoyolu Batı Gişeleri kenarına yapılan yeni devasa park birleşecek ve bütünlük sağlanacak.

Yoresel Urunler Pazari Yakinda Bolunun Hizmetinde 20.12 5 3Yoresel Urunler Pazari Yakinda Bolunun Hizmetinde 20.12 2 3Yoresel Urunler Pazari Yakinda Bolunun Hizmetinde 20.12 1 3

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ