(HABER: NİLAY ÇELİK- EBRU BUKET EKE) – Bolu Belediyesi tarafından gençlere hizmet vermek üzere, İzzet Baysal Caddesi’nde yapımı tamamlanan Bolu Belediyesi Gençlik Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Yeni sosyal tesisin açılışı Bolu halkının da katılımıyla gerçekleşti.

 Açılışa Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları; Rasim Özdemir, Hasan Hakan Alpaslan, Gülden Özaydın, Bolu Belediyesi eski başkanı Yüksel Ceylan, Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi Em.P.Kd.Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, TSO Başkanı Abdullah Alemdar ve Bolulu vatandaşlar katıldı.

foto galeri gif

ÖZELLİKLE GENÇLERE HİZMET VERECEK

Bolu halkına kaliteli hizmeti ucuz fiyatlara sunmayı hedefleyen yeni sosyal tesis, İzzet Baysal Caddesi’nde hizmete girdi.  Ders çalışma alanlarından, kütüphanesine, kafeteryasından, dinlenme alanlarına ve ücretsiz internet hizmetine kadar her detayın düşünüldüğü yeni sosyal tesis özellikle gençlere hizmet verecek.

Halk oyunları gösterisinin ardından konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Şu kardeşinize Bolu olarak yetki verirseniz bu tür sosyal belediyecilik hizmetlerini bütün dünyanın örnek alacağı kalıcı hale getireceğiz” dedi.

EN DİP ÜCRETLERLE HERKESİN FAYDALANABİLECEĞİ BİR TESİS

Başkan Özcan, bu tür etüt merkezlerinden hiç olmadığını ama göreve geldikten sonra sosyal tesislerin dördüncüsünü açtıklarını ifade ederek,  “Çocuklar evde ders çalışırlarken sıkılıyorlar. Şehir merkezinde daha rahat çalışıyorlar. Sonra kafeye iniyorlar, orada bir çay kahve içiyorlar. Değişik okullardan gelmiş olan arkadaşlarıyla tanışıyorlar, bir araya geliyorlar. Bundan keyif alıyorlar. Bizim açtığımız etüt merkezinde bir katı kafeterya, diğer iki katı da etüt merkezi. Gençlerimiz, çocuklarımız üst katta rehber öğretmenler aracılığıyla derslerine çalışacaklar. Sonra teneffüs gibi aşağı indiklerinde kafeteryada birbirleriyle sohbet edebilecekler. Bu mantıkla bunu yapıyoruz. Dediğim gibi bunu yapanlar var. Saygı da duyuyorum. Ama hizmetler çok pahalı. O yüzden biz sosyal tesis mantığıyla en dip ücretlerle herkesin faydalanabileceği bir şekilde planladık burayı. Burası toplam üç kat. Yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanı var. Biz burayı ziraat odasından kiraladık. O zamanki Ziraat Odası Başkanımız Hakkı Fidan buradaysa kendisine çok teşekkür ederim, şükranlarımı sunuyorum. Bize böyle bir hizmeti yapmamız noktasında yardımcı olduğu için. Bakın 2019 yılına kadar Bolu'da hiçbir sosyal tesis yoktu. Belediyemize ait şu an 4 tane sosyal tesisimiz var. Yine bu tür etüt merkezlerinden hiç yoktu, şu anda üç tane var. Dördüncüyü açıyoruz. Beşinciyi de bu yıl biz böyle açmış olacağız. Yani öğrencilerimizin ders çalışabileceği, çok çok ucuz hizmetlerle karınlarını doyurabilecekleri, çaylarını içebilecekleri bir alan hazırlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 “SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİ BÜTÜN DÜNYANIN ÖRNEK ALACAĞI KALICI HALE GETİRECEĞİZ”

Toplam 4 senedir 56 bin 690 çocuğun bu sosyal tesislerden faydalandığını dile getiren Başkan Özcan, “Biz burada çocuklarımızın konforlu bir şekilde yazın serin, kışın sıcak bir ortamda rahatça derslerine çalışabilmelerini amaçlıyoruz. Bugüne kadar eğitim amaçlı üç sosyal tesisimizden 4 yılda 56 bin 690 gencimiz ve öğrencimiz faydalanmış. Yani gerçekten büyük rağbet görüyor. Mesela 2020 yılında açtığımız Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nden şu ana kadar 15 bin 110 gencimiz faydalanmış. 2021 yılında belediyemizin kuruluş yıl dönümünde yani 5 Ekim günü Tevfik Kültür Merkezi'nden 9 bin 28 çocuğumuz oradan faydalanmış. Diğer tesisimizle birlikte toplam 4 senedir 56 bin 690 çocuğumuz bu tesislerden faydalanmış. Bundan sonra bir tane açacağız. Herhalde bu sayı beşinci yılın sonunda 100 bini aşmış olacak. Bunun da internet kullanımı ücretsiz. Dolayısıyla biz Atatürk'ün çocuklarıyız. Bu anlayışla geldik, yolumuza devam ediyoruz. Biz Bolu milliyetçisiyiz. Biz Türk milliyetçisiyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte de şu kardeşinize Bolu olarak yetki verirseniz bu tür sosyal belediyecilik hizmetlerini bütün dünyanın örnek alacağı kalıcı hale getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Okunan duanın ardından kurdele kesilerek Bolu Gençlik Merkezi açılışı gerçekleşti.