Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, güçlendirilen okullar için Bolu Belediyesinden ruhsat alınmadığını belirterek, “O güçlendirilen okulların başına Bolu’da bir deprem olur, Allah korusun, bir şey gelirse, sorumluluğumuzun olmadığını kamuoyu bilsin” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu genelindeki okullarda güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Güçlendirme çalışmalarının tamamlandığı bazı okullar da ikinci eğitim – öğretim dönemiyle beraber tekrar eğitime başladı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, güçlendirme yapılan okullara ilişkin konuştu.

“SADECE ŞEKLEN BİZDEN İZİN İSTİYORLAR”

Güçlendirme çalışmaları için Bolu Belediyesinden ruhsat alınmadığını hatırlatan Özcan, “2020 Malatya’da bir deprem meydana gelmişti. Orada güçlendirilen okullar vardı. Güçlendirme yapılan… O güçlendirme yapılan okullardan bazıları yıkıldı. Bir tanesinin resmi de elimizde. Çöktü tamamen. Şimdi Bolu’da okullar güçlendiriliyor. Biz başta karşı çıkmıştık buna. Okullar güçlendirilirken bizden resmi bir ruhsat almadılar. Sebebi de şu, imar barışıyla ilgili yasa sebebiyle bakanlık bir genelde yayımlıyor, sadece şeklen bizden izin istiyorlar. İzin vermek de zorundasın, belediye olarak” dedi.

“BÜTÜN BOLU KAMUOYU BİLSİN”

Olumsuz bir durumda sorumluluk kabul etmediklerinin altını çizen Başkan Özcan, “Bakın o güçlendirilen okulların başına Bolu’da bir deprem olur, Allah korusun, bir şey gelirse, Bolu Belediyesi olarak herhangi bir sorumluluğumuzun olmadığını bütün Bolu kamuoyu bilsin” ifadelerini kullandı.

Özcan, imzalanan protokol kapsamında, çökme riski olduğu ifade edilen Gazipaşa İlkokulunun, haziran ayına kadar yıkılması gerektiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim