(HABER: NİLAY ÇELİK) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek mama üretimi hakkında açıklama yaptı. Özcan, “Mama üreten Türkiye’deki ender belediyelerden biriyiz” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Özcan, kısırlaştırılan hayvanlara da değindi. Sokak hayvanları için gönüllülerle iş birliği içerisinde olduklarının altını çizdi.

Özcan, barınakta köpekleri severek, mama üretimini inceledi. Ham maddesi atık yemeklerde oluşan mamanın üretimi için ender belediyelerden olduklarını ifade ederek, Türkiye’deki barınaklarda yaşayan hayvanların en mutlularının Bolu barınağında olduğunu söyledi.

Gönüllülerle iş birliği içerisinde olduklarını belirten Başkan Özcan, “Şuanda burada 400 civarında hayvanımız var. Sağlıklı olanlar, kısırlaştırılması gerekenler, burada da kısırlaştırma yapıyoruz. Diğer tarafta da kısırlaştırma yapıyoruz. Onları da yukarı da tutuyoruz. Mümkün olduğu kadar beslenme noktalarını gönüllülerle iş birliği çerçevesinde şehir dışındaki bölgelerde yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

“TEHLİKELİ IRK OLARAK NİTELENDİRİLEN BAZI IRKLARDA VAR BURADA”

Kısırlaştırma işlemlerinin mümkün olduğunca hızlı yapıldığını belirten Özcan, “Bana verilen bilgilere göre toplanan hayvan sayısı geçen sene 4661 tane. Yine sahiplendirilen hayvan sayısı 162 tane. Bu vesileyle vatandaşlarımızı da davet ediyoruz. Müdürlüğümüze müracaat etsinler. Kısırlaştırılan hayvan sayısı toplam 2486 tane. Bunlar 9 aylık veriler. Yine aşılanan hayvan sayısı da 4405 tane. Tehlikeli ırk olarak nitelendirilen bazı ırklarda var burada. Şuanda 44 tane pitbull var. Yine sakat hayvanlarımız var, 6 tane veterinerimiz var. 5 tane veteriner teknikerimiz mümkün olduğu kadar kısırlaştırma işlemlerine hızlı bir şekilde yapıyor” ifadelerine yer verdi.

“MAMA ÜRETEN TÜRKİYE’DEKİ ENDER BELEDİYELERDEN BİRİYİZ”

Başkan Özcan, barınakta yaşayan hayvanların en mutlularının Bolu’da olduğunu ifade ederek, “Mama üreten Türkiye’deki ender belediyelerden biriyiz. Bu mamanın ham maddesi atık yemeklerden oluşuyor. O yüzden askeriyemiz olsun, diğer organize sanayideki fabrikalarımız olsun, atık yemekleri bize teslim ederlerse biz gidip kendilerinden alabiliriz. Bolu’daki hayvanların karnı doyduğundan aç olmayan hayvanda vatandaşlara saldırmaz. Kedilerin, köpeklerin bu dünyada insanlar gibi yeri var. Onları doyurduğumuz sürece, mümkün olduğu kadar kısırlaştırarak sayıyı, başıboş hayvan sayısını kontrol altında tuttuğumuz sürece sorun yok. Bu anlamda da iddialı bir şekilde söylüyorum. Türkiye’nin en iyi belediyelerinden biriyiz ama bu lafımı duyup da komşu belediyeler şunu da yapmasın, getirip toplu olarak hayvan bırakıyorlar Bolumuza, tırlarla, kamyonlarla eğer bunların plakasını tespit edersek 5 Milyon TL’ye kadar para cezası yazacağımızı Belediye Meclisimizden çıkartmıştık. Türkiye’deki barınaklarda yaşayan hayvanların en mutluları burada. Gezip bakın. 1 tane mutsuz hayvan göremeyeceksiniz” açıklamasında bulundu.