Alpağut Mahallesinde yapılması planlanan cemevine, mahalle muhtarlığı tarafından iptal edilmesi için itiraz edildi. Muhtarlığın itirazı Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısında oy çokluğuyla reddedildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da yapılacak cemevi için Bolu Belediye Meclisinde görülmeler yapılmış ve Alpağut Mahallesi 863 Ada’da bulunan 620 metrekarelik alan, cemevi için sosyal tesis alanı olarak belirlendi. Alpağut Mahallesi mezarlığının yanında bulunan alana, cemevi yapılmasına mahalle muhtarı tarafından itiraz edildi. Muhtarın itirazı Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı 2’nci oturumunda gündeme geldi.

“ALPAĞUT MUHTARI İTİRAZI BU”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, itiraza ilişkin, “Daha uygun bir yer bulabilirsek araştıralım dedik ama en azından ilk adımımızı atalım dedik. Karar oy birliğiyle çıktı. Şu anda niye vazgeçiyorsunuz. Muhtar, ‘Burayı kaldırın’ diyor. Alpağut Muhtarı, itirazı bu. ‘Ben burada cemevi istemiyorum’  diyor. Arkadaşlar, bakın burada alevi vatandaşlarımız var. Bu talepten önce İYİ Parti’yi ziyaret ettiler. MHP’yi ziyaret ettiler, AK Parti’yi ziyaret ettiler. Hepsinin il başkanlarıyla görüştüler, CHP’yi ziyaret ettiler ve tüm il başkanları ‘Biz buna sıcak bakarız’ dedi. Sonra yer arayışına girdik. Oy birliğiyle bu karar aldık, siz yer konusuna da ‘Evet’ dediniz” ifadelerini kullandı.

“BURADAKİ HALKI RAHATSIZ EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Cemevi yapılmak istenen alanın arkasında mezarlık olduğu için rahatsızlık yaşanabileceğini dile getiren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu, “Orada, arka tarafında bir mezarlık var. Cemevinde sözlü, sazlı dini inançlarına göre uygulamaları var. İkisinin uyuşmayacağını düşünüyorum ve bunun da buradaki halkı rahatsız edeceğini düşünüyorum bunun için bu yerin ivedilikle değişmesini istiyorum. Kimseyi rahatsız etmeyecek, kimsenin inancını rahatsız etmeyecek bir yer bulmalıyız” şeklinde konuştu.

Alpağut Mahallesi Muhtarlığının, cemevi yerine dair yaptığı itiraz, AK Parti’nin 6 red oyuna karşı; MHP, İYİ Parti ve CHP meclis üyelerinin evet oylarıyla reddedildi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ