Bolu Defterdarlığı, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki 7256 sayılı kanun kapsamında açıklamalarda bulunarak vatandaşları bilgilendirdi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Defterdarlığı tarafından yapılan açıklamada; “Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7256 sayılı kanunla kesinleşmiş borçların yapılandırılmasına ilişkin önemli imkânlar getirilmiştir.

Buna göre, Vergi Daireleri tarafından takip edilen; Vergi Borçları, Ecrimisil Borçları, Motorlu Taşıtlar Vergisi Borçları, Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi Borçları, Trafik Para Cezaları, İdari Para Cezaları (Kanunda belirlenmiş olanlar) Hakkında, 7256 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında indirim ve taksitlendirme imkânından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın 31  Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir.

ÖDEMELER ONLİNE OLARAK DA YAPILABİLİYOR

Yığılma olmaması için başvuruların son güne bırakılmaması önem arz etmektedir.

Yapılandırma başvuruları www.gib.gov.tr adresi üzerinden İnternet vergi dairesinden de yapılabilmektedir.

ŞAHSEN BAŞVURULARDA HES KODU ZORUNLULUĞU

Pandemi süreci nedeniyle; vergi dairelerine şahsen yapılan başvurularda, HES kodu sorgulaması ile maske ve mesafe kurallarına uyulması gerekmektedir. Borçlarını kanun kapsamında yapılandıran mükelleflerimizin bu imkândan faydalanmaya devam edebilmeleri için de 1. ve 2. taksitleri süresinde eksiksiz ödemeleri gerekmektedir.

Ödemeler, internet vergi dairesinden kredi kartıyla yapılabildiği gibi, tahsilata yetkili

Kamu Bankalarından da yapılabilmektedir (Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank) Mükelleflerimize saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim