Bolu-İHH Bolulu hayırseverlerin katkılarıyla 97.İnsani Yardım Tırını Suriye’ye uğurladı.

HABER: ASLI AKIŞ

İHH İnsani Yardım Vakfı Bolu Şubesi öncülüğünde “Haydi Bolu… Kış Kapıda Yalnız Bırakma” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında hayırseverlerin desteğiyle gıda, un, battaniye, halı, kışlık kıyafet, hijyen malzemesi, hasta bezi ve çocuk bezi toplandı. Koliler Bolu Genç İHH gönüllülerince yardım tırına yüklendi, iyilik tırı dualarla Suriye kamplarında yaşam mücadelesi veren savaş mağduru mazlumlara gönderildi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde 25 ton kömür gönderen Bolu-İHH geçtiğimiz günlerde de 314 adet battaniye göndermişti.

Konuyla alakalı açıklama yapan Bolu-İHH başkanı Fethi Sarımsakcı; “Savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca insan yıllardır zor şartlarda yaşıyor. Kış geldiğinde ise dondurucu soğuk ve yağmur şartları daha da zorlaştırıyor.

Maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan yüz binlerce aile var. Yağmur yağdığında kamplar çamurla doluyor ve çadırdan çıkıp yürümek dahi mümkün olmuyor.

Milyonlarca ihtiyaç sahibi yolumuzu gözlüyor. Bağışlarınızla, kardeşlerimizi bir nebzede olsun dondurucu soğuklara karşı yalnız bırakmadığınız için siz değerli Bolu halkına teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim