(Haber: Aslı Akış)- 2024 Yılı Mart Ayı İl Genel Meclis toplantılarının, son oturumu bugün yapılırken, toplantı sonrasında görev süreleri sona eren Meclis Üyeleri veda ettiler. İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer yaptığı konuşmada; “İl genel meclisi başkanı olarak bu konuda hatamız yanlışımız varsa özür diliyorum” dedi.

Bolu İl Genel Meclisi’nin mart ayı son toplantısında, 2019-2024 yılları arasında görev yapan Bolu İl Genel Meclis üyeleri 31 Mart yerel seçimleri öncesinde son kez bir araya geldi. Yerel seçimler öncesinde, İl Genel Meclisi’nin Mart ayı son toplantısı, bugün Meclis Toplantı salonunda Meclis Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında tamamlandı.

YÜCEER’DEN VEDA KONUŞMASI

Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinin ardından bazı Meclis üyeleri kürsüye çıkarak veda konuşması gerçekleştirdi. İl Genel Meclisinin adının kirlenmemesi için mücadele ettiklerini ifade eden Yüceer, şu ifadeleri kullandı:

 “Ben 10 yıldır burada İl Genel Meclisi Başkanlığı yapıyorum. Bazı arkadaşlarımızla 10 yıldır beraberiz. Bazılarınızla da 5 yıldır beraberiz. Beni Meclis Başkanı olarak seçtiğiniz ilk günden bugüne kadar tüm çalışmalarımızda, bakış açım, Bolu İl Genel Meclisinin kurumsal yapısının korunası. Çünkü burası çok önemli, burası kurumsal bir yer ve Bolu İl Genel Meclisi olarak biliniyor ve öylede devam edecek.  Dün başkaları vardı, bugün biz varız, yarın da başkaları olacak. Bolu İl Genel Meclisinin onurunu, ağırlığını korumak, itibarını yükseltmek için ne yaptıysam onun için yaptım. Peşin olarak söyleyeyim. Yani Yaşar Yüceer olarak değil, Bolu İl Genel Meclisinin seçtiği İl Genel Meclisi Başkanı olarak davranmaya, bu şekilde iletişim kurmaya çalıştım. İlk günden bugüne kadar.

“OLUMSUZ TABLO İLE ANILMAMASINI SAĞLAMAK”

Tabi zaman zaman gerildiğimiz, tansiyonumuzun yükseldiği, bakış açımızın farklılıklarına göre, ayrı görüşlerimiz oldu. Bu da son derece doğal ve bu farklılıklarımızı da ben bir zenginliğimiz olarak gördüm. Onlardan istifade etmeye, onlardan kendime pay çıkarmaya gayret ettim. İşte bitti. Önemli olan bir hoş seda bırakmak ve Bolu İl Genel Meclisinin hiçbir bir olumsuz tablo ile anılmamasını sağlamak. Tüm amacım gayretim buydu.

“HER BİR ARKADAŞIMA KEFİL OLDUM”

Türkiye’de 51 tane il genel meclisi var. İnanın bu meclis hepsine örnek. Bu yüzden ben size her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada bazı insanların, belki de bilerek belki de bilmeyerek şahsımı kararlama adına il genel meclisiyle ilgili olumsuz kanaatler ortaya koydular ve buna tüm kalbimle inanıyorum. Bu meclis bunu hiçbir zaman hak etmedi. Her bir arkadaşıma da ilk günden bugüne kadar kefil oldum. Çünkü hiçbir arkadaşımız kendi makamını, mevkiisini, siyasi düşüncesini öne çıkartarak, kendisine şahsi itibar peşinde, kendisiyle alakalı bir beklentisi olmadı. Buradaki tüm konuşmalar, tüm eleştiriler, tüm kararlar Bolu’yu düşünerek, ilimizi, ilçelerimizi, köylerimizi düşünerek, var olan imkânlarla, kaynaklarla daha fazla hizmet etmenin duygu ve düşüncesi içerisinde olduk.

“HAKKINIZI HELAL EDİN”

“Her şeye rağmen güzel bir 5 yıl geçirdiğimizi ve tüm arkadaşlarımızın Bolu’yu ve geleceğini ve İl Özel İdaresini ve İl Genel Meclisini düşünerek burada söz söylediğini, kararlara imza attığını ben biliyorum. Bu konuda da diyecek çok fazla bir şey yok. Her birinize teker teker teşekkür ediyorum. Belki zaman zaman birbirimizi kırmış olabiliriz, ben de il genel meclisi başkanı olarak bu konuda hatamız yanlışımız varsa özür diliyorum. Hakkınızı helal edin. Ve bundan sonra bu mecliste görev alacak arkadaşlarımıza ben şimdiden başarılar diliyorum, hayırlı olsun diyorum.”

HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Toplantı sonrası İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ve birim müdürlerinin de katılımıyla 5 yıllık dönemde yaptıkları gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür edilerek il genel meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve Meclis üyelerine hediye takdim edildi.

Editör: Oğuzhan EKE