(HABER: SERVET GÖKÇEK) – Bolu İl Müftülüğü Mevlid Kandili nedeniyle etkinlik düzenledi. Etkinlikte, çeşitli hediyeler verildi.

Bolu Valiliği İl Müftülüğü tarafından gerçekleşen etkinliğe Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, kurulan stantlarda haftanın önemi ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı ve kitap hediyeleri verildi. Etkinliğinde devamında Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile fidan dağıtımı gerçekleşti.

“HAFTANIN FARKINDALIĞINI ORTAYA KOYMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, kurulan stantlarda Mevlid-i Nebi haftası ile ilgili bilgilendirmeler yapıldığını belirterek, “Yarından itibaren 1 hafta boyunca Mevlid-i Nebi haftası olarak idrak edilecek. İl Müftülüğü olarak hocalarımızla birlikte Türkiye Diyanet Vakfıyla birlikte haftanın farkındalığını ortaya koymak için çalışmalarımız var. Programlarımız var. Bunların içerisinde şuanda burada haftanın açılışını yapıyoruz. Orman Bölge Müdürlüğümüzle iş birliği halinde fidanlarımızı dağıtacağız. İl genelinde bin civarında fidan dağıtacağız. 350 adet fidanda şuan dağıtacağız. Her bir fidan, sedir fidanının içine de sevgili Peygamberimizin hadislerinde ifade eden bazı sözleri de içine koyduk. Kitap hediyelerimiz var. Stantlarımızda haftayla ilgili bilgilendirmelerimiz var. İnşallah Cuma günü akşam namazından sonra Kur’an ziyafeti yapacağız. Önümüzdeki hafta Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde bin kişilik salonda halkımıza yönelik bir konferansımız olacak” şeklinde konuştu.

“ETKİNLİKLERİN SAYISINI HER ZAMAN ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, bu tarz etkinliklerin gelecek nesiller için önemli olduğunu ifade ederek, “Mevlid-i Nebi haftası. Bugün de Mevlid kandilimiz var, şimdiden herkesin kandilini tebrik ediyorum. Bu etkinlikler önemli, bunların sayısını her zaman arttırmamız gerekiyor. Milli, manevi değerlere sahip nesillerin yetişmesi ülkemiz için son derece önemli. Ülkenin geleceği anlamında, geleceğe daha güçlü bir şekilde yürüyebilme anlamında bu tip etkinlikleri yapmamız gerekiyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin kandili mübarek olsun. Haftamızı da tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.