(Haber: Oğuzhan EKE) - Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programında konuşan Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Yılbaşı gecelerinde, yıllardan beri ben tebrik ediyorum. Anadolu Gençlik Derneğimiz, Milli Gençlik Vakfı… Batasıca batı, bizi sarmış. Biz buna karşı tepkiliyiz” dedi.

Necip Fazıl Kültür Merkezinde, Mekke’nin fethinin 1392. yılı vesilesiyle Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı düzenlendi. Programa Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tiyatro ve kısa film gösterimlerinin yapıldı programda günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. İl Müftüsü Demirtaş, yaptığı konuşmasında programın öneminden bahsetti. Programın düzenlenmesinin batı medeniyetine bir mesaj olduğunu belirtti. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“TAŞMADAN DELİKANLICA AYAĞA KALKMAYI İFADE EDEN BİR KAVRAM”

“Geçen Ankara’ya gitmiştim. Bir arkadaşımız, ‘Hocam sizi bu Diyanet’e, Ankara’ya hangi Bolu tufanı attı’ dedi. Hoşuma gitti. Tufan kavramı, artık gündeme gelmiş, güzel bir kavram. Hareketi, taşmadan delikanlıca ayağa kalkmayı ifade eden bir kavram… ‘Sizi buraya hangi tufan attı’ dediğimizde, bir iman taşması, bir batı medeniyetine karşı bir tepki, kendi medeniyetimizin farkında olma… Biz İslam medeniyetine mensubuz. İslam diye bir medeniyet var. Bu İslam dininin içerisinde medeniyetin unsurları var, ilim var, sanat var, kültür var, insana bakış var, çevreye bakış var, değil mi? Bütün bunlar var.”

“BİZ BUNA KARŞI TEPKİLİYİZ”

“Dolayısıyla bu yılbaşı gecelerinde, yıllardan beri ben tebrik ediyorum. Anadolu Gençlik Derneğimiz, Milli Gençlik Vakfı… Hep bu yılbaşı gecelerinde bunu gündeme getirir. Millet tartışma yapar, işte Mekke’nin fethi o gün mü oldu falan diye… İşin esasını anlamaz, işin esası şudur. Biz Müslüman’ız, İslam diye medeniyet var. Bizim her tarafımızı bu batasıca batı, tek dişi kalmış canavar olan batı bizi sarmış. Biz buna karşı tepkiliyiz, şeklinde bir iman taşması olarak ben bunu ifade ediyorum. O yüzden sizi tebrik ediyorum. Allah sizden razı olsun değerli kardeşlerim.”

Editör: Oğuzhan EKE