Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası Genel Kurulu Necip Fazlı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.  Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası mevcut başkanı Mustafa Kalaycı güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Haber: Aslı Akış

Genel kurula Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, CHP Bolu İl Başkan Vekili Mehmet Akça, İyi Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, oda başkanları, Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası üyeleri katıldı.

322 üyesi bulunan Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası seçimlerinde, Başkanlık divanının teşekkülünden sonra tutanakların imzalanması yetkisi verildi. Bir görevli  tarafından yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu faaliyet raporu, gelir gider hesapları okunarak, yönetim kurulu ve denetim kurulu tarafından ibraz edildi.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan genel kurulda ilk olarak açılış konuşmasını Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası mevcut başkanı Mustafa Kalaycı yaptı.

KALAYCI ODA FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Oda faaliyetlerinden bahsederek sözlerine başlayan Kalaycı; “Göreve başladığımız günden itibaren Yönetim Kurulumuz aylık olarak toplanmış olup, yapmış olduğumuz mutat toplantıların dışında zaman zaman bir araya gelerek üst kuruluşlarımızdan gelen tamim ve genelgeler görüşülerek yararlı konulardan istifade edilmeye çalışılmış siz üyelerimize en iyi şekilde hizmet vermeye gayret gösterilmiştir. Odamıza SMS hattı kurularak siz üyelerimize aidat ve taksitlendirme dönemlerini hatırlatarak dini, milli bayramlar özel günler ve yılbaşı olmak üzere mesaj atılarak bilgilendirme yönüne gidilmiştir.

Son 4 yıl içerisinde 3 defa mutat aralıklarla çay fiyatlarımıza ve buna benzer işkollarımızın fiyat tarifelerine zam aldık. Bir nebze de olsa nefes aldırmak amacıyla siz üyelerimize yardımcı olmaya çalıştık. Çevre illerde bulunan fiyatları da göz önünde bulundurduk. Fakat içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan dolayı fiyatlarımız erimeye yüz tutmuştur. İnşallah bu gün burada sizlerle de istişare ederek ortak bir noktada buluşup çay fiyatlarımızı tekrar belirlemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“SORUNLARINI DİLE GETİREREK ÇÖZÜM ARAYIŞINDA OLDUK”

Oda tarafından yapılan toplantılarda sorunların dile getirilip çözüm arayışı yapıldığını aktaran Kalaycı;  “Maddi durumu kötü olan oda üyelerimizin eş ve çocuklarına yardım yaparak bir nebzede olsa katkı sağladık. Maddi durumu zayıf olan oda üyelerimizin üniversitede okuyan başarılı öğrencilerine yardımda bulunulmuştur. Odamıza davetiye gönderen üyelerimize özel günlerinde çelenk, çiçek ve takı hizmetlerinde bulunulmuştur. Emniyet Müdürlüğü ve belediyemiz bünyesinde bulunan Zabıta Müdürlüğünce toplantılar yapılarak üyelerimizle ilgili konular görüşülmüştür. Her yıl Ramazan ayında işyerlerimizin sahur vaktine kadar açık kalması yılbaşında içkili eğlence mekanlarının sabah saatlerine kadar açık tutulması Oteller, Pansiyonlar ve kahvehanelerin yapılan yazışmalar sonunda Pazar ruhsatlarının kaldırılması sağlanmıştır. İlimiz turizm kenti olma yolundaki çalışmalar doğrultusunda Valilik tarafından yapılan siyil toplum örgütleri toplantılarına odamız adına bizzat katılınmıştır. Üst Birliğimizde yapılan mutat toplantılarının tamamına katılarak odamızın sorunlarını dile getirerek çözüm arayışında olmuşuzdur.” İfadelerini kullandı.

“BİRÇOK ÜYEMİZ MAĞDUR OLDU, VERGİLERİNİ SONLANDIRIP TAMAMEN ODAYI KAPATTI”

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle iş yerlerinin tamamen kapatıldığına da dikkat çeken Kalaycı, yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. Kalaycı; “Bildiğiniz üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 belası bizleri de derinden etkilemiştir. 16 Mart 2020 tarihinde işyerlerimiz maalesef tamamen kapanmıştır. 01 Haziran 2020 tarihinde oyun oynatılmamak kaydıyla açıldık. Bu süreçte internet kafelerimiz maalesef 01 Temmuz 2020 de açıldı. Fakat bu sürede yine mağduriyetimiz devam etti. Zaten çok da sürmedi 20 Kasım 2020 tarihinde tekrardan tamamen kapandı. Mağduriyetimiz 1 kat daha arttı. Yine maalesef oyunlar olmaksızın 02 Mart 2021 tarihinde yeniden açıldık. Ne hikmetse artık bizler de bıktık. Ama devletimizin aldığı bir karardı. Buna saygı duymalıydık. Tekraren 14 Nisan 2021 de yine kapandık. Yani artık pes dedik.3 defa oyunsuz açıldık ve kapandı. Tabi ki bu sürede birçok üyemiz mağdur oldular ve vergilerini sonlandırıp tamamen odayı kapattılar.” diye konuştu.

“MAĞDURİYETLERİMİZİ FEDERASYONA BİLDİRDİK”

Yaşadıkları mağduriyetleri Federasyona bildirdiklerini de paylayan Kalaycı; “Nihayet 1 Temmuz 2021’de tamamen açıldık. İnşallah bir daha kapanmakla karşı karşıya kalmayız. Oda olarak bizler 01 Temmuz’u ‘Kahveciler Günü’ olarak tarihe geçmesini istedik. Oda yönetim kurulu kararı alarak bir dilekçe ile Federasyona bildirdik. Bu saydığımız tarihler arasında boş durmadık.07 Nisan 2021 tarihinden başlayarak üyelerimize yardım amaçlı Millet Vekillerimize, Ak Parti il başkanlığına ve bağlı bulunduğumuz Bakanlığa üyelerimizin mağduriyetlerini belirten dilekçelerimizi gönderdik. 27 Nisan 2021 tarihinde Federasyon ve Konfederasyona dilekçe ile mağduriyetlerimizi bildirdik. Bu süreçte ilimizde yapılan tüm toplantılara Covid olmasına rağmen katıldık.” dedi.

Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası Genel Kurulu seçimlerine tek listeyle katılan Mustafa Kalaycı, 68 oy alarak güven tazeledi.

Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Üyeleri ASİL: Hüseyin Tutal, Rıza Açıkgöz, Hüseyin Avcı, Mehmet Ok, Sebahattin Titiz, Satılmış Keskin

YEDEK : Aytekin Adanur, İsmail Özer, Turhan Abacı, Harun Hancı, Etnan Gök, Şerafettin Tekin, Yılmaz Dadak

DENETİM KURULU ÜYELERİ ASİL: İbrahim Çelen, Turan Cebeci, Yusuf Soydemir

YEDEK: Cengiz Durukan, Özgür Özay, Zeki Aydoğdu

Editör: TE Bilisim