Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanı İlhan Durak, seçim takvimine ilişkin bilgi verdi. Durak, Bolu’da ilk kez kadın bir ilçe başkanının göreve başlayacağını dile getirdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Seçim takvimi açıklanan MHP’de, hazırlıklar başladı. MHP Bolu İl Başkanlığı da il ve ilçelerde koordinasyonu sağlıyor. MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak, teşkilatın hazırlıklarına ve seçim takvimine dair açıklamada bulundu.

“BOLU OLARAK BAŞI ÇEKEN İLLERDEN BİR TANESİYİZ”

Bolu’nun süreci hızlı ilerlettiğini dile getiren Durak, “Parti Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda, Bilge Liderimiz Sayın Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçelinin, MYK uygun gördüğü tarih Ağustos tarihinin 9’u itibariyle Türkiye genelinde kongre süreci başlıyor. Biz de Bolu olarak başı çeken illerden bir tanesiyiz. 14 Ağustos itibariyle biz de Bolu’da ilçe kongrelerimize başlayacağız. Ayın 19’unda da ilçe kongrelerimizi tamamlamış olacağız. Eylül ayında da ilçelerden oluşturulan delegelerle de il kongremizi gerçekleştirip, sürecimizi tamamlamış olacağız” dedi.

600 DELEGE DE İL KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK”

Toplamda 600 delegenin seçileceğini aktaran Durak, “Bolu’da ilk olarak Seben ile başlıyoruz. Ayın 14 ‘ünde. Günde iki kongre yapacağız. Seben ve Kıbrıscık aynı gün olacak. Ayın 15’in yine Mudurnu ve Göynük, ilçe kongrelerini gerçekleştireceğiz. Yeniçağa ve Dörtdivan’ı da ayın 16’sında gerçekleştireceğiz. Mengen ve Gerede’de de ayın 17’sinde. En büyük ilçemiz bizim dinamiğimiz olan Merkez ilçemizi de ayın 19’unda tek günde gerçekleştirmiş olacağız. Akabinde de il kongresi gerçekleştirilecek. 600 delege seçilecek. 600 delege de il kongresini gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı.

“9 İLÇEMİZİN 6 TANESİNDE BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTI”

İlçelerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerine aday olacakların ilçe başkanlığını bırakacağını dile getiren Durak, “Biz göreve geldiğimizde 9 ilçemizin 6 tanesinde bir değişiklik yapılmıştı. Parti Genel Merkezimizin ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin takdirleriyle… Kongre sürecinde Parti Genel Merkezimizin talimatı üzerine aday olmak isteyenler, belediye başkanı, il genel meclis üyesi adayı olmak isteyen, belediye meclis üyesi adayı olmak isteyen ilçelerde başkan ve yönetiminde olunmayacak diye bir karar alınmıştı. Biz bu kararı uygulayacağız” diye konuştu.

“YİNE İLKLERDEN BİRİ OLACAK”

Başkan Durak, ilçelerdeki değişimi de anlattı. Göynük’te ilk kez bir kadının ilçe başkanlığı görevine getirileceğini aktaran Durak, “Değişmeyen 3 tane ilçemiz vardı. Yeniçağa, Dörtdivan ve Göynük… Yeniçağa ve Dörtdivan ilçe başkanlarımız aday olmak istedikleri için görevi yeni bir arkadaşa teşkilatımızın içerisinden, Milliyetçi – Ülkücü Harekete gönül vermiş, emek vermiş arkadaşlarımızın içerisinden seçilen bir başkanımız olacak. Tek liste gireceğiz bütün ilçe kongrelerimizde. İl kongremizde… Göynük İlçe Başkanımız da yaklaşık 6 yıldır görevi ifa ediyordu. Artık 6 yılın vermiş olduğu bir yorgunluk dolayısıyla da dedi ki ‘Ben kongrede aday olmak istemiyorum.’ Orada da Bolu’da tarihinde olmayan bir bayan ilçe başkanımız nasip olursa görevlendirilecek. Kongrede aday olacak. Süreci de oradaki, Göynük’teki bayan başkanımızla devam ettireceğiz. Bolu’da ben hiç hatırlamıyorum Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bolu’da bir bayan ilçe başkanı olduğunu. Bu da yine bir ilklerden biri olacak. İnşallah cenabı Allah da ona başarılar, kolaylıklar eyler” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ