Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İsmail Akgül, yemin ederek milletvekilliği görevine başladı.

HABER: ASLI AKIŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık ettiği TBMM’de 28. Dönem milletvekilleri için yemin töreni yapıldı.

Tek tek kürsüye çıkan vekiller il sırasına göre yemin etti.

54 yıl sonra Milliyetçi Hareket Partisi Bolu’dan milletvekili seçilen İsmail Akgül kürsüye çıkarak yemin etti.

 “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma” diyerek yeminini eden Akgül, Meclis sıralarına bakarak yeminine “Büyük Türk Milleti önünde, namusum ve şerefim üzerine AND İÇERİM" sözleriyle son verdi.

CHP MİLLETVEKİLİ TÜRKER ATEŞ, TBMM’DE YEMİN ETTİ

28. Dönemde Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili olarak seçilen  Türker Ateş, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeniden ant içti.

HABER: NİLAY ÇELİK

MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, 28'inci dönemin ilk birleşimini en yaşlı üye sıfatıyla Geçici Meclis Başkanı olarak yönetiyor.

MİLLETVEKİLLERİ YEMİNLERİNİ OKUMAYA BAŞLADI

Bahçeli'nin ardından illerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri tek tek kürsüye gelip, Anayasa'da yer alan metni okuyarak yemin etmeye başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Türker Ateş’te ismi okunduktan sonra kürsüye gelerek yemin etti ve milletvekilliği görevine başladı.

YÜKSEL COŞKUNYÜREK TBMM’DE YEMİN ETTİ!

TBMM'de 28. dönem yemin töreni devam ederken, Ak Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek de yemin etti.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni için toplandı.

Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli, yemini eden ilk milletvekili olarak konuşmasının ardından, töreni başlattı. 28. Dönemin yeni milletvekilleri, Bahçeli'nin yemininin ardından Genel Kurul'daki kürsüye gelerek tek tek ant içti.

AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek de TBMM' kürsüsüne gelerek Genel Kurulu'nun önünde yeminini gerçekleştirdi.

ismail akgül yemin töreni

türker ateş

yüksel coşkunyürek-1

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ