(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar’ın öncülüğünde geçmiş dönemlerde ilimize hizmet vermiş olan valiler, il protokolü,  İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, 45 ve 46. Hükümet Devlet Bakanı Kazım Oksay, Mütevelli Heyet Üyesi Mebrure Bağışgil ve vakıf üyelerinin katılımıyla “100. Yılında Cumhuriyete Kanat Gerenlere Saygı Gecesi" programı düzenlendi.

Gecede konuşan Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, ilimizde bulunan işletmelere Cumhuriyetin 100. yılında ülke genelinde ve özellikle Bolu'ya sağladıkları değerli katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Uçar konuşmasında, “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, ülkemize ve özellikle de şehrimiz Bolu'ya hizmet etmiş olan değerli valilerimiz, il protokolü üyeleri, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Mütevelli Heyet Üyesi Mebrure Bağışgil ve vakıf üyeleriyle bir araya gelerek, onların emekleri ve katkıları için bir kez daha şükranlarımızı sunmak istedik. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu kıymetli şahsiyetlerin yaptıkları çalışmaların izleri hala şehrimizde ve ülkemizde hissedilmektedir. Kendilerine minnettarız ve onların mirasıyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemek için kararlıyız." şeklinde konuştu.

Gecede, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle, şehre hizmet etmiş kişilere plaket takdim edilerek, onların katkıları bir kez daha anıldı.

Bolu’da, farklı alanlarda Cumhuriyetin 100’üncü yılına değer katanlar” adına;   

Hukuk dalında: Yener Bandakçıoğlu,

Eğitim dalında: M.Yaşar Eyüboğlu

Sağlık dalında: Mesut Kalaycıoğlu, (adına-Emine Kalaycıoğlu)

Sağlık dalında: Tuncay Özbakır

Sanayi dalında: Emin Semercioğlu

Tarım dalında: Şerafettin Erbayram, (adına-Kamil Erbayram)

Sanat dalında: Emin Barın, (adına-Tevfik Barın)

Bilim dalında: Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu

Bilim dalında: Prof. Dr. Ercan Yılmaz

Turizm dalında: Mazhar Murtezaoğlu, (Adına-Emine Ergül)

Gazilerimiz adına: Kore Gazisi Cemil Yıldız

Seçilmiş Kadınlar adına: Züriye Doğanöz

Spor dalında: Sait Garipoğlu

Spor dalında: Suat Çelen

Esnaf Zanaatkârlar adına: İsmail Canpolat’a

“teşekkür plaketi” takdim edildi.  

Cumhuriyetimizin 100. Yılında ulusal ve uluslararası ölçekte Bolu’daki marka kuruluşlarımız” adına ise plaketler sahiplerini buldu.

Gentaş– Ahmet Kahraman, (adına- Orhan Kahraman)

Bolçi.-Hasan Aksoy

Başoğlu Kablo –H. İbrahim Başoğlu

Erpiliç- Ali Ericek

Narven– Halit Yıldız

Beypiliç – Sait koca

Akpiliç – M. Fahrettin Aksoy’a  “teşekkür plaketi” takdimleri yapıldı.

Cumhuriyete kanat gerenlere saygı gecesinin sanatçıları; Hakan Aysev, Melihat Gülses, Melda Yücel ve Sıdıka Kilitçi’ye de “teşekkür plaketi” takdim edildi.

Program, katılımcıların duygusal anlar yaşadığı anlamlı anılarla sona erdi.

Ödüller (13)Ödüller (11)Ödüller (12)Ödüller (10)Ödüller (8)Ödüller (9)Ödüller (6)Ödüller (7)Ödüller (4)Ödüller (5)Ödüller (2)Ödüller (3)Ödüller (1)

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ