Bolu Serbest Muhasebesi Mali Müşavirler Odasının (SMMMO) stajyerler için düzenlediği kahvaltıda konuşan SMMMO Bolu Başkanı İlkay Bağatır, "Birçok düzenleme ve iş yüküne rağmen meslektaşlarımız COVİD-19 sürecinde özveriyle çalışarak, ülkemiz ekonomisine ve sosyal barışın korunmasına büyük katkılar sağlamıştır” dedi.

Bolu Park Restoranda, Bolu SMMMO tarafından, oda üyesi stajyerler için kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya SMMMO Bolu Başkanı İlkay Bağatır’ın yanı sıra, TÜRKKEP İç Anadolu Bölge Müdürü Kerem Doğan, TÜRKKEP Bolu İl Temsilcisi Süleyman Uzunoğlu ile stajyer muhasebeciler katıldı.

Kahvaltı sonrası konuşma yapan Başkan Bağatır, odaya ilişkin bilgi vererek, “Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamız 7 Nisan 1990 yılında kurulmuştur. Şu anda odamız bünyesinde 165 serbest çalışanlar listesine, 177’si de bağımlı çalışanlar listesin kayıtlı olmak üzere 342 üyemiz bulunmaktadır. Ayrıca geleceğin meslek mensubu olacak 65 güzide stajyerimiz de bulunmaktadır. Bolu Merkez ilçede faaliyet gösteren bin 740 kurumlar vergisi mükellefiyle, 5 bin 375 gelir vergisi mükellefi olmak üzere, toplam 7 bin 115 vergi mükellefinin beyan ve bildirimleri meslektaşlarımız tarafından yapılmakta ve kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesine büyük katkılar sağlanmaktadır” dedi.

“ZORLUKLAR VE SORUNLAR YARATACAĞI TABİİDİR”

Dijital dönüşümün bazı zorlukları da yanında getirdiğine dikkat çeken Bağatır, “1989 yılında yasal statüye kavuşan mesleğimiz, değişim ve dönüşüm süreci yaşamaktadır. Hızla gelişen teknolojiyle birlikte; e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv uygulamaları bizi defter tutma işleminin insan eli değmeyen, sadece teknoloji ile yapılacağı günlere doğru götürmektedir. Bu süreç ve gelişmeler muhasebe mesleğinin uygulanmasında bir takım zorluklar ve sorunlar yaratacağı tabiidir” diye konuştu.

“BEYAN VE FORMLARIN SAYISI ARTMIŞTIR”

Bağatır, meslektaşlarının zorluklara rağmen, azimli bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma e sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu ve diğer kurumlarca istenen bilgi, beyan ve formların sayısı artmıştır. Yasal düzenlemelere bakıldığında, bu bilgi beyan ve formların muhatabı mükellefler ya da işverenler gözükmektedir. Ancak uygulama böyle olmamakta, birçok konuda bu tür düzenlemelerin muhatabı meslek mensupları olmaktadır. Birçok düzenleme ve iş yüküne rağmen meslektaşlarımız COVİD-19 sürecinde özveriyle çalışarak, ülkemiz ekonomisine ve sosyal barışın korunmasına büyük katkılar sağlamıştır. Sağlamaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZ GELİŞİME, DÖNÜŞÜME AÇIĞIZ”

TÜRKKEP Bolu Temsilcisi Uzunoğlu ise, stajyerlere seslenerek, “ Burada gördüğümüz genç nesiller tarafından, mali müşavirlik mesleğinin mevzuatlar ve değişen çağa ayak uyduracağı ve ofislerimizin artık arkadan gelen destekçisi olarak stajyerlerimizin bu işi yeşerteceğini ve yürüteceğine inan kesimdenim. Biz mevzuata, yeniliğe açık olursak, ofislerimizde o kadar işimize sahip çıkar, üstatlarımızın yanında ne kadar işe sarılacak olursak o kadar da geleceğimiz güzel olur. Hepimiz gelişime, dönüşüme açığız” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim