Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin ele alındığı önemli bir panel düzenledi. Panelde bir konuşma yapan Rektör Mustafa Alişarlı, Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınacağını söyledi.

“Kamu-Üniversite-Sanayi Buluşması” adlı panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Üniversitede önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Alişarlı, Bolu Meslek Yüksekokulu’nu, Bolu Meslek Yüksekokulu ve Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ayırdıklarını belirterek, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Elginkan Vakfı Bolu Şubesi’nin kapatılmasının ardından o binada Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun eğitimini devam ettirmeyi düşündüklerini ifade etti.

“YERİNDE EĞİTİMİ SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşmasında, “Teknik, sağlık ve sosyal alanlarda bazı sorunlarımızı çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Örneğin Bolu Meslek Yüksekokulumuzu ikiye ayırdık. Bolu Meslek Yüksekokulu ve Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak. Güzel bir gelişme daha olacak inşallah. Organize Sanayi Bölgesi’nde Elginkan Vakfı’nın daha önce teknik okul olarak kullandığı yerde biz, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun eğitimini devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bunun çok faydası olacağını ümit ediyorum. Böylece ilk olarak, yerinde eğitimi sağlamış olacağız. Öğrencilerimiz artık uygulamalı eğitimlerinde de sanayiyle iç içe olacaklar. Sanayicinin ihtiyacı olan destek personelini de bu şekilde sağlamış olacağız. Yetişmiş bu öğrencilerimiz nitelikli, kalifiye teknik personeller olacaklar. Yine bu, öğrencilerimizin stajlarını yerinde yapma imkânı bulması açısından önemli olacak. Hükümetin yeni başlattığı bir uygulamayla da öğrenciler isterlerse yaz tatillerinde ücretli çalışabilecekler. Okulumuz, bu uygulama için de çok büyük bir fırsat sağlamış olacak. Karşılıklı görüşmelerle, sanayinin bize önerisi doğrultusunda müfredatımızı buna göre değiştirmiş olma fırsatı bulacağız. Bu da büyük bir kazanım olacak bizim için. Bunun, hem üniversitemize hem sanayiye iyi bir örnek oluşturacağı kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim