(Haber: Aslı Akış) - Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemdar, yönetim kurulunda yer alan bir ismin kendisine karşı karalama kampanyası yürüttüğünü ifade ederek, Abdullah Alemdar olarak tehditlere ve şantajlara hiç bir zaman boyun eğmeyeceğini kaydetti.

Akabinde, Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk; “Talihsiz bir şekilde odamıza zarar verircesine, amacını aşan, hedef saptıran, kişisel hırsını tüm Odamıza ve Yönetim Kurulu üyelerine yansıtarak yapmış olduğu basın açıklamasına cevap vermek üzere toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Başkan Abdullah Alemdar'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklaması ile mevcut yönetim kurulu üyeleri arasında tansiyon yükseldi. Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyeleri bir araya geldi Başkan Abdullah Alemdar'ın yönetim tarzını yerden yere vurdu.

TSO Başkanı Abdullah Alemdar, hakkındaki söylemlere açıklık getirmek üzere 6 Şubat Salı günü basın toplantısı düzenledi.  Alemdar; “Yapmış olduğumuz tüm faaliyetler İlimiz Bolu’nun gelişmesi, kalkınma ve tanıtımı içindir. Ancak gecemi gündüzüme katarak, hem işimden hem ailemden fedakarlık yaparak severek yürüttüğüm bu görevde başarılı çalışmalar bir yönetim kurulu üyesi tarafından hazımsızlıkla karşılanmaya başlanmıştır. İlgili Yönetim Kurulu Üyesi tarafından TOBB’da 79. Genel Kurulunda gerçekleştirilen kura ile odamız tarafınca parası ödenmek suretiyle satın alınan ülkemizin gururu TOGG aracının Başkanlık Makamına tahsis edilmesiyle ve Eski Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş zamanında eski makam aracının yenilenmesi yönünde yönetim ve meclisten tarafından kararı alınmış araç alım süreci sonucunda alınan kararı uygulamak bize nasip olmuştur. Bu hazımsız tavır maalesef son günlerde şantaj ve iftira boyutlarına ulaşmıştır.

“AKIL TUTULMASI YAŞAMAKTADIR”         

Yıllardır üyesi bulunduğum Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında birçok görevlerde bulundum. Gerek Yönetim Kurulunda gerekse diğer bölümlerde yapmış olduğum görevler TOBB Yönetim ve Disiplin Yönetmeliği uyarınca her ay düzenli olarak ibra edilmiştir. Buna rağmen ilgili yönetim kurulu üyesi tarafıma yoğun bir şekilde zincirleme olarak şeref ve haysiyetime yönelik karalama kampanyası başlatmıştır.  Bu karalama kampanyası ibra edilmeme rağmen 4 yıl önce Kadın Girişimciler Kurulu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak Başkanlığını yaptığım dönemde, talihsiz bir sosyal medya azizliğini samanlıkta iğne ararcasına günümüze taşıyarak şahsıma karşı kullanmaya kadar varmıştır. Hatta bu talihsiz olayı kötü niyetli olarak kullanıp oda çalışanlarımızın şahsımdan korunması gerektiğini söyleyecek kadar Akıl Tutulması yaşamaktadır.

“TEHDİTLERE VE ŞANTAJA BOYUN EĞMEM”

Şahsıma yönelik bu hasımhane tutum; oda faaliyetlerini aksatmaya yönelik olarak Yönetim Kurulu kararlarını imzalamamak ve yönetim kurulu üyeleri arasında uyum ve düzeni bozmaya çalışmak şeklinde vukuu bulmaktadır. Bardağı taşıran son damla ise 04.02.2024 tarihinde ilgili yönetim kurulu üyesinin sahibi olduğu otelde toplantı talep etmesi üzerine; meclis başkanımız ve yönetim kurulu üyemiz ile birlikte bir toplantıya katıldım. Toplantı katıldığımda diğer başkan yardımcımızın da orada olduğunu gördüm. Beş kişi olarak yapılan toplantıda bu şahıs yukarıda arz ettiğim çirkin ve kabul edilemez iddialarını ortaya atarak Yönetim Kurulu Başkanlığından istifamı isteme cüretini göstermiştir. Aksi takdirde bu asılsız iftiraları ulusal ve yerel basına vermekle tarafımı tehdit etmiştir. Ancak ben Abdullah Alemdar isem bu tehditlere ve şantaja boyun eğmem. Bolu Köroğlu diyarıdır. Bolu Beyi tarzı davranışlar her devirde Halkımız nezdinde hakkını bulduğu gibi elbet yine hakkını bulacaktır. Ben Köroğlu gibi haksızlıkla mücadele etmeye ve Bolu Halkı için hizmet etmeye devam edeceğim. Beni kimse Bolu'ya hizmet etme sevdamdan vazgeçiremez. Hiçbir siyasi ve ticari ihtiras Bolu'nun menfaatlerinin önüne geçemez. İlgili şahıs hakkında hukuki haklarım saklı kalmakla; bundan sonraki süreçte oluşacak benzer durumlarda TOBB yönetim ve disiplin yönetmeliği kapsamında işlem başlatılacaktır.” İfadelerine yer verdi.

TSO ÜYELERİ ALEMDAR’A VERDİ VERİŞTİRDİ

Hakkındaki iddiaları yalanlayarak kabul etmeyen Alemdar’ın “tehditlere ve şantaja boyun eğmem” söylemlerine Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk ve 9 üye tarafından cevap gecikmedi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası binasında bir araya gelen üyeler adına İsmail Öztürk; "Sayın Abdullah Alemdar’ın 06 Şubat tarihinde odamız çatısı altında yapmış olduğu Yönetim Kurulu adına açıklamadan BTSO başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri olarak hiçbirimizin haberi bulunmamaktadır. Başkanımızın bu basın açıklamasını kendi kararı ile kendi tercihi ile yapılmış bir açıklamadır. 

“BELLİ OLMAYAN İŞLETME PROTOKOLLERİ YAPMAKTA VE İMZALAMAKTADIR”

Oda yönetim kurulu başkanı sayın Abdullah Alemdar odamız yönetim kurulu üyelerinin ortak ve çoğunluk kararı olmaksızın, ferdi ve kişisel hareket ederek geçen 10 aylık süreçte tek başına kararlar alarak ferdi hareket etmektedir. Odamız üyelerinin hak ve menfeatlerine  faydası olup olmadığı belli olmayan işletme protokolleri yapmakta ve imzalamaktadır.

“ODAYI MADDİ ZARARA UĞRATMASI VESİLESİ İLE DEFALARCA UYARILMIŞTIR”

TOBB . 5174 sayılı kanun gereği ve Yönetim Kurulumuzdan almış olduğu kendisine verilen harcama yetkisini, bilinçsiz – kişisel – oda temsilinden uzak şekilde yönetim kurulu bilgisi olmadan kullanarak, odayı maddi zarara uğratması vesilesi ile defalarca uyarılmıştır, ancak bu tutumları devam etmektedir. Ticaret ve Sanayi Odaları birlik ve dayanışmayı sağlamak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, üyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, üyelerin birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplinini ve ahlakı korumak üzerine kurulmuş kuruluşlardır. Abdullah Alemdar başkanımızın bu basın açıklaması Odamızı ya da Yönetim Kurulunu bağlamamaktadır.

“KİMİN KÖROĞLU KİMİN BOLU BEYİ OLDUĞU BİZİ ALAKADAR ETMEZ”

Bolunun en büyük sivil toplum örgütünde bu tarz şaibeye yol açan, dedikoduya sebep olan kanun dışına çıkılarak üyelerimizin menfeatlerı dışında hiçbir karara yönetim kurulu başkanları olarak ve yönetim kurulu üyeleri olarak izin vermeyeceğiz, kimin KÖROĞLU kimin BOLU BEYİ olduğu bizleri alakadar etmemektedir. Biz üyelerimiz için hizmet odaklı çalışmaya devam edeceğiz.

“KİMSENİN KOLTUK SEVDALISI OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Odamız Bolumuzun gözbebeği konumundadır, odamız kanunla yönetilmektedir, muhasebe, personel yönetmelikleri ile görevler ifa edilmektedir. Türkiye’deki Tüm sivil toplum kuruluşlarında olduğu gibi her alanda her ortamda her platformda kimsenin şaibesi ve baskısı altında kalmayan bundan önce bu ana kadar başarılı bir şekilde görev yapmış  geçmiş yönetim kurulu, personel arkadaşlarımızla şu anda da görevi başında olan  değerli mesai arkadaşlarımızla çalışmalarımız yapılarak odamız gururla temsil edilecektir.  Kimsenin kişisel egolarını, heveslerini, koltuk sevdalısı olmasına izin vermeyeceğiz. Bizler yönetim kurulu başkan vekilleri ve yönetim kurulu olarak üyelerimiz için gece gündüz mesai harcamaya devam ederek, gururla , dimdik şekilde , kenetlenerek onurla odamızın layık olduğu her yerde ve her ortamda, her platformda en iyi şekilde  temsil edileceğini tüm kamuoyuna arz ederiz” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Oğuzhan EKE