Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, 2 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’da, Bolu Tüneli’nde kaza ve yangın tatbikatı yapılacak.

Haber Merkezi

Türkiye’nin en önemli geçiş güzergâhlarından birisi olan Bolu Dağı Tünelinde tatbikat yapılacak. Karayolları Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, tatbikatın 2 Kasım Çarşamba günü yapılacağı açıklandı.

“KAZA/YANGIN TATBİKATI YAPILACAK”

Konuyla ilgili kurumdan yapılan açıklamada, “02.11.2022 Çarşamba günü saat 14.00 – 14.30 arası Anadolu Otoyolu, Bolu Tüneli’nin  (Ankara yönü) 2’inci kilometresinde, Bolu ilindeki tüm paydaş kurumların katılacağı kaza/yangın tatbikatı yapılacaktır”  denildi.

“TRAFİK TÜNEL GİRİŞİNDEN DURDURULACAK”

Tatbikatın içeriğine dair, “Tatbikat öncesi çift şerit trafiğe kapalı olacak; tatbikat kapalı olan çift şeritte başlayacaktır. Tatbikat başlangıcında, tek şeritten akmakta olan trafik tünel girişinden durdurulacaktır. İtfaiye ve kaza kırım ekibi olaya müdahale ettikten sonra, tatbikatın başlamasıyla tünel girişince bekletilen trafik kontrollü bir şekilde tek şeritten verilecektir. Tatbikat başlamadan 15 dakika öncesinden Kaynaşlı Kavşağı’nda yer alan ‘Değişken Mesaj İşaretleri’ ile sürücüler bilgilendirilecektir; tercih eden vatandaşlarımız Kaynaşlı Kavşağı’ndan çıkış yapabilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim