(HABER: ASLI AKIŞ)-Bolu’da, ramazan ayının sona ermesiyle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma saatleri değiştirildi. 15 Nisan itibariyle yeni mesai saatleri devreye girecek.

RAMAZAN SONRASI MESAİ DÜZENLEMESİ

Ramazan ayı nedeniyle öğle arası süresi kısaltılmış ve mesai bitiş saati 17.00 olarak belirlenmişti. Fakat 15 Nisan'dan itibaren Bolu'da kamu görevlileri için mesai saatleri yeniden düzenlendi. .

Bu yeni düzenlemeye göre, mesai sabah 8.30'da başlayacak ve öğle arası 12.30 ile 13.30 saatleri arasında olacak. Günün çalışma süresi ise 17.30'da sona erecek.

BOLU VALİLİĞİ’NDEN MESAİ KARARI

Bolu Valiliği, bu değişikliğin tüm kamu kurum ve kuruluşlarına duyurulmasını sağlayarak, mesai saatlerindeki güncellemeyi resmi olarak ilan etti.

Bolu Valiliğinden yapılan duyuruda; “657 sayılı devlet memurları kanununun 100. Maddesi gereğince, ilimiz kamu kurum ve kuruluşları mesai saatleri 10.04.2024 tarihinden itibaren düzenlenmiştir. Bazı kamu kurum ve kuruluşları için özel kanun, tüzük ve talimatla tespit edilmiş olan çalışma saatlerinin uygulanmasına ilişkin esaslar saklıdır”  ifadelerine yer verildi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ