Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ramazan Demir, ücretsiz hizmet verecek yaz spor okullarının kayıtlarının başladığını duyurdu.

Haber: Oğuzhan Eke

Eğitim-öğretim döneminin tatile girmesiyle beraber on binlerce öğrenci için uzun bir tatil dönemi başlayacak. Tatil döneminde spor yapmak isteyen öğrenciler için de Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda yaz spor okulları ve engelsiz spor okullarının kayıtları başladı. Tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek spor okullarına ilişkin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ramazan Demir, detaylı bilgi verdi.

“İÇİMİZDEKİ KANAYAN BİR YARAYDI”

Pandemi nedeniyle okulların bir süredir kapalı olduğunu hatırlatan Demir, “2 senedir pandemi dolayısıyla yaz spor okullar, GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları faaliyetlerimizi başlatamamıştık. Bu bizim içimizdeki kanayan bir yaraydı. Oradan aldığımız çocuklarımızı milli takımlarda ve merkezlerimizde kullanıyorduk. Bu anlamda Türkiye genelinde bir düşüş yaşadık. Biz de bunu düzeltme adına antrenörlerimizle okullarda seminerler yaparak, çalışmalar yaparak, ilçelere giderek yetenek taraması yaparak bu açığı kapatma yoluna gittik” dedi.

25 FARKLI BRANŞ

Demir, spor okullarında 25 farklı branşta eğitim verileceğini aktararak, “Şu anda yaklaşık 25 branşta; jimnastik, güreş, tekvando, judo, karate, muay thai, kick boks; takım sporlarında voleybol, basketbol, futbol gibi 25 tane branşta yaklaşık 70 antrenörümüz, ilçelerimiz de dahilinde, artı ek ders ücretli bakanlığımızın yeni açtığı projeyle birlikte yaklaşık antrenör sayımızın 100’ü bulacağı bir çalışmayla ilimize spor anlamında katkı sağlamak istiyoruz. Bunda da tüm antrenörlerimiz ve ekip arkadaşlarımız canla başla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYITLAR BAŞLADI

Kayıtların başladığının altı çizen Demir, “Spor okullarının 29’u itibariyle başlangıcını vereceğiz. 15 Haziran itibariyle kayıtlarımız başladı, velilerimize sosyal medyadan tüm duyurularımızı yaptık. Çocuklarını hangi branşa yönlendirmek isterlerse o branşlara yönlendirmelere başlıyoruz” diye konuştu.

“HALKIMIZI SPORA YÖNLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Bolulu vatandaşları spor yapmaya da davet eden Demir, “Yaş sınırı 5-18 yaş grubu olarak geçiyor ama biz gerçekten talep eden üniversite öğrencimizi geri çevirmiyoruz. Belli gruplar dahilinde antrenörlerimizden rica ederek, onlara bu kurslara dahil ediyoruz. Ama standardımız 5-18 yaş grubu. Kayıtlarımız 17 Temmuz yanı İl Müdürlüğü Ek Binası’nda, cimnastikte Murat Canbaş Spor Salonu’nda kayıtlarımız devam ediyor, yüzde kayıtlarımız Karaçayır’daki eski yüzme havuzumuzda devam ediyor. Tüm halkımızı spora yönlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim