2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 48 bin 886 öğrenci karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Haber: Aslı Akış

Koç İlkokulu-Ortaokulunda düzenlenen karne törenine; Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Güldemir ve Metin Kandiş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören Koç İlkokulu-Ortaokulu okul müdürü açılış konuşması ile devam etti.

Koç İlkokulu-Ortaokulu okul müdürü Bülent Sarıyıldız günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Sarıyıldız; “Okulumuzda vatan, millet ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, annesine babasına ve büyüklerine saygılı olan bireyler yetişmesi için gayret sarf ediyoruz. Bugün öğrencilerimiz çalışmalarının karşılığı olan karnelerini alacak” dedi.

“OKUMAK PROBLEMLERİN VE SIKINTILARIN KAYNAĞINI KURUTUR”

Öğrencilere tatilde kitap okumaları önerisinde bulunan Sarıyıldız; “ Bugün bir eğitim öğretim yılı boyunca yapmış olduğunuz çalışmaların karşılığı olarak karnelerinizi alacaksınız. Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur” ifadelerini kullandı.

Bülent Sarıyıldız velilere verdiği mesajında; “En az çocuklarınız kadar heyecanla beklediğiniz bir günün sonunda karnelerindeki puanlar ne olursa olsun çocuklarınızı şefkatle kucaklayın. Onların her şeyden çok sizin sevginize, ilginize, güveninize ve desteğinize ihtiyaçları var. Bunu onlardan esirgemeyin. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız” diye konuştu.

Sarıyıldız konuşmasını sonunda öğretmenlere seslenerek tebrik etti. Sarıyıldız; “Büyük fedakarlıklarla çocuklarımızın en güzel şekilde hayata hazırlanması için çaba sarf ettiğiniz bir eğitimi öğretim yılının daha sonuna geldik. Bu ülkenin yarınlarını yüreklerindeki sevgiyle, merhametle, adaletle, vatan sevgisiyle inşa edecek olan nesiller üzerindeki emekleriniz için size minnettarız. Üstün gayretlerinizden dolayı sizleri tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum” dedi.

“KENDİNİZE OLAN GÜVENİNİZİ ASLA KAYBETMEYİN”

Okul Müdürünün ardından Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu karne alan 18 milyon öğrenciyi tebrik etti ve tatilde doğal mekânları ve müzeleri gezmelerini söyledi. Davarcıoğlu; öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yoğun geçen bir yılı daha geride bırakarak yaklaşık üç ay sürecek olan yaz tatiline adım atıyor. Tatilde geride bıraktıkları dönemlerin eksikliklerini tespit edip gidermeye yoğunlaşmalıdır öğrencilerimiz. Yeni dönemde eğitim ve öğrenim hayatlarına bu şekilde tazeleyip başlangıç yapacaklarını ümit ediyorum. Karne heyecanı yaşayan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Çocuklarımıza emek vere, bilgi ve tecrübelerini paylaşan, onların güzel ve başarılı bir hayat için yetiştiren ülkemize faydalı bireyler olmaya teşvik eden tüm öğretmen ve velilerimize de canı gönülden teşekkür ediyorum.

Değerli öğrenciler karne notlarınız nasıl olursa olsun; hayata karşı umudunuzu, inançlarınızı, cesaretini ve kendinize olan güveninizi asla kaybetmeyin. Tatilinizi en iyi şekilde geçirin, dinlenin. Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mekanları gezin. Müzeler ve kütüphanelerde keyifli vakit geçirin. Bol bol okuyun. Sosyal aktivitelere katılın. Geride bıraktığınız dönemde eksiklerinizi değerlendirip gidermeye yoğunlaşın. Doğrularınızı pekiştirin ve yeni dönemde eğitim öğrenim hayatınıza taze bir başlangıç yapın” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI DÜNYAYLA REKABET EDECEK BİREYLER OLARAK YETİŞTİRMELİYİZ”

Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, eğitim sisteminin temel amacının çocukları çağın gerektirdiği bilgi beceri ve donanıma sahip olarak yetiştirmek olduğunu da kaydetti. Atılkan; “Bugün itibariyle ilimiz genelinde 48.886 öğrencimiz karne heyecanı yaşıyor. Bizler de çocuklarımızın bu heyecanını paylaşmak için buradayız. Milli eğitim sistemimizin temel amacı çocuklarımızı milli manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi benimsemiş bireyler olarak yetiştirmektir. İçinde yaşadığımız yüzyıl teknoloji ve bilimin baş döndürücü bir hızla ilerlediği bir dönemdir. Çocuklarımızı bu sebeple dünyayla rekabet edecek bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanması için velilerimiz çabasını takdirle karşılıyorum. Çocuklarımızı tebrik ediyorum. İstediği başarıyı yakalamayan öğrencilerimizin üzülmesin. İnşallah önümüzdeki dönemde daha fazla çalışarak istedikleri başarıyı yakalayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSI ALKIŞ ALDI

Konuşmaların ardından, Koç İlkokulu ve Ortaokulu’nun eğitim öğretim yılı içinde gerçekleştirdiği akademik ve kültürel faaliyetleri anlatan bir sunum izlendi. Okul Öğretmeni Ahmet Yıldırım’ın okuduğu şiir ve öğrencilerin işaret dili ile Gençliğe Hitabe’yi okuması davetlileri duygulandırdı. Ayrıca okul orkestrası ve halk oyunları ekibinin performansı veliler tarafından çok beğenildi.

KARNELER VE ÖDÜLLER DAĞITILDI

Eğitim öğretim yılı sonunda okul birincisi olan Onur Bahattin Alkan, okul ikincisi olan Kayra Nur Yılmaz, okul üçüncüsü olan Vuslat Buğra Uçar ve E-twinning English Oliympics projesinde Türkiye üçüncüsü olan Hilal Öz ödüllerini Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk’un elinden aldı.

Karne töreni Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan ve beraberindekilerin 1-B ve 8-A sınıfı öğrencilerine karnelerini vermesiyle son buldu.

[caption id="attachment_55038" align="aligncenter" width="1024"] [/caption]

Editör: TE Bilisim