Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen eğitimlerde başarılı olan kursiyerlere arıcılık başlangıç seti dağıtıldı.  Okçular köyünde gerçekleşen törende İl Müdürlüğünce hazırlan ve İl Özel İdaresi tarafından desteklenen proje kapsamında 40 Bin TL bütçe ile %100 hibeli 80 adet set dağıtıldı.

Haber: Servet Gökçek

Törene Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Müdür Yardımcısı Hasan Taş, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Abidin İşler, Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kenan Öztürk, Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği başkanı İsmail Ünalan, ilgili şube müdürü, teknik personel ve kursiyerler katıldı. 

Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kenan Öztürk; Mucizevi varlık olan arının sadece bal üreten bir canlı olmayıp, doğanın dengesinin devamlılığındaki göreviyle, insanoğlunun geleceği için önemine değindi.

Sadece uygulamalı eğitimle kalmayıp bu bilinçle farkındalık çalışmalarının da yürütüldüğünü söyleyen Öztürk; “Halk Eğitim Merkezi olarak bugüne kadar arıcılık eğitimi almak isteyen tüm vatandaşlarımızı bu organizasyonlara dahil ettik” ifadelerinde bulundu.

“DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Törende Konuşan İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Abidin İşler;  “Bugüne kadar İl Müdürlüğümüzün hizmetlerine destek verdiğimiz gibi bundan sonra da desteklerimiz devam edecektir. Üreten Üretmek isteyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

“GAYEMİZ BOLU’NUN ARICILIK VE ÜRÜNLERİNDE SÖZ SAHİBİ OLMASI”

Törende son olarak söz alan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, bu güne kadar İl Müdürlüğümüz ile uyum içerisinde Bolu arıcılığının geliştirilmesi, üretim kalitesinin arttırılması açısından çalışmalarımızı sürdürmekle birlikte bundan sonra da sizler için çalışmalarımıza ara vermeksizin devam edeceğiz. Gayemiz Bolu’nun arıcılık ve ürünlerinde söz sahibi konuma gelmesidir” şeklinde konuştu.

“İLİMİZ ARICILIK KONUSUNDA AVANTAJLI”         

Törende konuşan İl Müdürü İzzet Murat; “İlimiz coğrafi konumu ve biyolojik çeşitliliği ile arıcılık konusunda avantajlı olmasına rağmen üretim sezonunun süresi itibari ile üreticilerimizin katma değeri yüksek polen, arı sütü, vb. gibi ürünlerle karlılığını arttırabileceği bir yapıya sahiptir. Buda son ürün olan baldan ziyade eğitimin şart olduğu öncellikli ürünlerin üretimine önem vermemiz gerektiği anlamına gelmektedir. Bu ürünlerin elde edilmesi aşamasında da arıcılarımıza gerek ekipman gerekse de eğitim vererek üretim kapasitesini arttırmak mümkün olacaktır. Ekipman kısmında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yetiştiricilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

“HER YIL DÜZENLİ EĞİTİMLER VERİLMEKTEDİR”

Eğitim kısmında ise Halk Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde ile hemen her yıl düzenli eğitimler verilmektedir. Halk Eğitim Müdürümüz Kenan Bey de gönüllü bir arıcı olarak eğitimlerimize ayrıca özen göstermektedir.

Bugün burada arıcılık faaliyetlerinin içerisinde yer alan ve yer alma eğiliminde olan adaylarımıza başlangıç seti ile en azından bir adım atmalarına teşvik etmek adına bir arada bulunuyoruz. Yaşam döngüsünün başrol oyuncularının başında gelen arılarımıza, arıcılığa gönül veren sizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. Katkılarından dolayı Sayın Valimiz ve İl Özel İdaremize de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Törende tüm katılımcılara içinde propolis tuzağı, körük, eldiven, maske, pense ve çerçeve askısı bulunan "arıcılık başlangıç paketi" dağıtımı gerçekleştirildi.

Tören sonunda uygulamalı eğitim ile daha önce arı ile hiç karşılaşmamış ve teorik eğitimi tamamlamış bir çok arıcımıza kovanın açılması, çerçeve kontrolü, vb. uygulamaları bizzat kendisinin yapma fırsatı verildi. Etkinliğin sonunda katılımcılardan teşekkür dilekleri gelirken ortak arzu eğitim ve uygulamalı etkinliğin ileriki günlerde de tekrar edilmesi yönünde oldu.

set (11)set (10)set (9)set (8)set (7)set (6)set (5)set (4)set (3)set (2)set (1)

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ