Bolu'da, geçen hafta yüz binde 44,96 olarak açıklanan vaka sayısı, aşırı bir sıçramayla yüz binde 75,60'a yükseldi. Kısa sürede artan vakalar, kentte endişeye neden oldu.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu'da koronavirüsle mücadele kapsamında il genelinde denetimler aralıksız sürüyor. Polis ve jandarma ekipleri özellikle kalabalık alanlar ile trafiğe kapalı işlek caddelerde maske ve mesafe kurallarına uymayanlara ceza uyguluyor.

Alınan tedbirlere rağmen, özellikle ev ziyaretleri kentte vaka artışlarına sebep oldu. Geçen hafta yüz binde 44,96 olarak açıklanan vaka sayısı, aşırı bir sıçramayla yüz binde 75,60'a yükseldi. Kısa sürede artan vakalar kentte endişeye neden oldu.

 “POLİS CEZA YAZMASIN DİYE MASKE TAKIYORLAR”

Vatandaşların maskeyi ceza yememek için taktığını belirten Gizem Sarıoğlu, “Bence fazla dikkat etmiyorlar. Şu maskeyi takma sebepleri; polis ceza yazmasın diye. Kimsenin umurunda değil. Koronavirüse yakalanırız, geçer gider diye düşünüyorlar. Bu durumdan korkmuyor değilim, korkuyorum. Ben de çok dikkat etmiyorum ama dikkat etmek gerekiyor. Durum iyi bir yere gidecek gibi gözükmüyor. Normalleşme olacağını sanmıyorum. Okulları açıyorlarmış ama ben okulları açtıklarında riskin daha da artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“BOLU’DA NORMALLEŞME OLACAĞINI SANMIYORUM”

Ailesiyle yaşadığını söyleyen Cem Pekel ise vaka sayılarındaki artış nedeniyle tedirgin olduğunu dile getirerek, “Vaka sayılarındaki artışın nedeni; insanların bilinçsizce ve rahat hareket etmeleri olduğunu düşünüyorum. Bana kalırsa, havaların ısınmasıyla birlikte biraz daha rahatlama dönemine geçmiş bulunuyoruz, bunun etkisinin olduğunu düşünüyorum. Doğal olarak çekiniyoruz, ben ailemle yaşıyorum, o konuda biraz tedirginim. Biraz daha sıkı tedbirler olabilir diye düşünüyorum. Bolu’da Mart ayı başında normalleşme olacağını sanmıyorum. Belki Mart’ın ortasında böyle bir durum gerçekleşebilir” ifadelerini kullandı.

“HEP TEDBİRSİZLİK”

Vatandaşlardan Niyazi Kocaman, Mart ayında Bolu için normalleşmenin zor olduğuna işaret ederek, “Hep tedbirsizlik, hep tedbirsizlik. Mekan sahipleri çıkmaz durumda. İnşallah normalleşmeye geçebiliriz ama geçemeyiz gibi duruyor” dedi.

 “ŞU HALE BAKIN, PANAYIR GİBİ”

İnsanların vurdumduymazlığından yakınan İrfan Kiraz isimli vatandaş, İzzet Baysal Caddesi’nin normal bir günden daha kalabalık olduğunu söyleyerek, “İnsanların vurdumduymazlığı. Şu hale bakın, sanki panayır gibi. İşin olan da çıkıyor, olmayan da çıkıyor. Bu gidişle normalleşme olacağını sanmıyorum, daha da kapanacağına inanıyorum. “Sizin ne işiniz var” diyebilirsiniz ama benim işim olmasa mümkün değil çıkmam. Şu hale bak, Bolu çarşısı, normal günde bile bu kadar kalabalık değil. Bu şekilde önlenir mi? Önlenmez, mümkün değil” şeklinde konuştu.

 “TOPLUMUMUZU EĞİTMEMİZ GEREKİYOR”

Arif Çakan, Bolu’da havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla hareketlilik yaşanacağını belirterek, “Biz, mümkün mertebe kurallara uymaya gayret gösteriyoruz. Ama artış görüldüğüne göre; kurallara uyulmadığı veya eksiklerin olduğunu sonucunu çıkarabiliriz. Toplumumuzu, insanlarımızı eğitmemiz ve bilgilendirmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde biraz daha aşağı çekebiliriz diye düşünüyorum. Vatandaşın zaten normal bir hayat seviyesi var. Mart ayında havaların ısınmasıyla da hareketler biraz daha çoğalacağı için dikkat edilirse düşüş olur, ama dikkat edilmezse yükselir” ifadelerine yer verdi.

“NE GEREKİYORSA YAPALIM, BİR AN ÖNCE BU HASTALIKTAN KURTULALIM”

Recep Kara ise daha sıkı tedbirler alınması gerektiğinin altını çizerek, “Bu millet başıboş hayvan gibi geziyor. O yüzden buna iyi bir tedbir almak lazım. Bir an önce bu hastalıktan kurtulmak lazım. Bu iş böyle kabarırsa, normalleşme zor iş. Korkutuyor, bir ara normale dönmüştü, peşinden yine yükseldi. Giresun, Ordu hep kırmızılaşmış. Ne gerekiyorsa yapalım, bir an önce bu hastalıktan kurtulalım. Benim fikrim budur ancak yukarıdaki idarecilerimiz nasıl düşünür bilemem” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim