Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen “Denetim Seferberliği” çalışması kapsamında Bolu’da 10 ekip, 21 personel işletmelerde gıda denetimi yaptı.

Basın Bülteni

Tarım ve Orman Bakanlığı “Tarladan/Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenilirliği" prensibi ile gıda güvenilirliğinin etkin ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amacıyla 81 ilde eş zamanlı denetim gerçekleştirdi. Denetimlere Bolu’dan da 10 ekip 21 personel katıldı.

Denetimlere ilişkin bilgi veren Tarım ve Orman Bolu İl Müdürü İzzet Murat, “Yıl boyunca gerçekleştirilen gıda denetimlerimize ilaveten Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın talimatlarıyla 81 ilimizde 3 hafta boyunca tüm Türkiye ile eşzamanlı 7 bin 628 personelimizin katıldığı etkinliğe İl Müdürlüğümüz merkez ve ilçelerinde 10 ekip 21 personel ile katılım sağladı. Özellikle toplu gıda tüketiminin olduğu yerlerde yaz mevsimiyle ısınan havalarında etkisiyle birlikte zaman zaman yaşanan gıda kaynaklı hastalık/vaka durumları ile karşılaşmamak, etkilenen kişi sayısındaki artışı engellemek ve hızlı tedbirler alabilmek kamu sağlığı ve tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından önem taşımaktadır” dedi.

“EN İYİ DENETÇİ VATANDAŞIMIZIN KENDİSİDİR”

Murat, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Denetim Seferberliği kapsamında İl Müdürlüğümüz kontrol görevlilerince 21.08.2023-08.09.2023 tarihleri arasında lokanta, restoran, kafe, dönerci, fast-food, otel gibi toplu tüketim yerlerinde; kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığına yönelik  gıda denetimleri gerçekleştirilecektir. İnsan odaklı denetimlerimiz rutin, seferberlik ve ihbar odaklı olarak aralıksız devam edecektir. En iyi denetçi vatandaşımızın kendisidir. Bu bağlamda sizler de uygunsuz gördüğünüz durumları 7/24 ALO GIDA 174 ve 112 ihbar hattına bildirebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE